Spännande Sagojul för barnen på Kolmården i år

 Det utlovas fler nyheter än någonsin tidigare när Sagojul öppnar på Kolmården den 28 november, en magisk utomhusupplevelse väntar, med både troll och tomtar.



Den 28 november är det premiär för årets Sagojul på Kolmården, då utlovas en "magisk utomhusupplevelse i en vintervärld fylld med juläventyr". Barnen får då inte bara träffa tomten, utan också besöka trollen i Trollskogen och hälsa på Bamse i hans julpyntade Småköping. Bland årets nyheter finns fyra nya spännande juluppdrag för barnen att lösa i Trollens labyrint, Äppelmans gård, Godislandet och Nisseverkstaden.

När Sagojul slår upp sina portar har Kolmården förvandlats till en magisk vintervärld i julskrud med fullt av aktiviteter för stora och små. I år kommer det också att finnas fler nyheter än någonsin. Extra viktigt detta år är att allt är utomhus och naturligtvis även smittskyddsanpassat enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. 




I den nya Tomtebyn på Kolmården kan barnen träffa tomten, tomtemor och deras renar. I det nya Vinterpalatset bor Fader Frost, Isprinsessan och Jack Frost och på Kolmårdens nya Restaurang Norrsken kan man värma sig med rykande god soppa, pizza och pannkakor. 

Bland årets nyheter finns också fyra juläventyr där barnen ska lösa olika uppdrag i de nya miljöerna Trollens labyrint, Äppelmans gård, Godislandet och Nisseverkstaden. Självklart finns också Bamse och hans vänner på plats i det fina juldekorerade Småköping. 

I ett pressmeddelande berättar man att: "Den ökade efterfrågan från barnfamiljer att semestra och uppleva besöksmål i Sverige har gjort att vi utökar Sagojul med en extra helg i år. Nu kan man alltså besöka Sagojul under alla fyra adventshelgerna, från 28 november till och med 20 december".   

– I söndags stängde vi portarna till vår bästa Halloweensäsong någonsin, men redan nu laddar vi om inför Sagojul. Precis som i Tomtens verkstad råder det just nu full aktivitet innanför våra grindar. Vi är en utomhuspark och har tydliga och upparbetade rutiner för att hålla öppet på ett säkert sätt, allt enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Nu ser jag verkligen fram emot att få välkomna alla barn och vuxna till en magisk och säker Sagojul, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild

Kommentarer