Viking Line satsar på kryssningar till Höga Kusten i sommar

Viking Line avslöjar nu i ett pressmeddelande arr de kommer satsa på kryssningar till Härnösand och Höga Kusten under 2021. 



Rederiet berättar också att det blir fartyget Viking Cinderella som kommer att kryssa till Härnösand fem gånger under våren och sommaren. 

– Härnösand har varit ett populärt besöksmål under sommaren och hösten. I går presenterade vi ett nytt destinationshotell och nu tar vi emot nyheten att även Viking Line väljer Härnösand som besöksort nästa år. Det bekräftar att vi även i framtiden kommer att vara en attraktiv stad att besöka, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande. 

Ingemar Wiklander, majoritetsföreträdare (KD) och styrelserepresentant i Höga Kusten Destinationsutveckling instämmer: 

– Vi utgör en unik attraktion som bidrar till att stärka regionen och att Höga Kusten blir ännu mer attraktivt. Det gör oss alla till vinnare! Vi är glada över samarbetet med ytterligare ett rederi som upptäckt Härnösand och vackra Höga Kusten. Vi har en attraktiv destination och kommer säkert att får besök av fler fartyg, säger Sofia Juniwik, besöksnärings- och destinationsutvecklare. 

– Att allt fler destinationsbolag väljer Höga Kusten är ett mycket fint betyg till företagare, besöksmål och föreningar i området. Det är deras fina värdskap som är grunden till att så många väljer att besöka Höga Kusten, säger näringslivschefen Petra Forsström. 

Viking Cinderella kryssar från Stockholm till Härnösand via Mariehamn den 16 maj, 13 juni, 22 och 29 augusti samt 5 september.


Av Agneta Nibsteh

Foto: Vinking Line

Kommentarer