Se kungens unika Nobeltal här

Under torsdagen kunde ni se kung Carl Gustaf medverka i en digital ceremoni där bland andra Carl-Henrik Heldin höll tal och vacker musik spelades. För er som missade det går det att se kungens tal till Nobelpristagarna här.



Kungen, som vanligtvis överlämnar priserna i Stockholms konserthus, sände i år en digital hälsning till pristagarna från Bernadottegalleriet i Kungliga slottet. 


Som alla vet vid det här laget blev det naturligtvis ingen traditionell Nobelprisutdelning eller festligheter i Stadshuset efteråt. Men det blev i alla fall en sändning från den digitala prisutdelningen. Och där höll kungen ett tal till Nobelpristagarna som ni kan se i filmen här nedan.



I filmen medverkar både kung Carl Gustaf och drottning Silvia. Bakom kungaparet syns porträtt av Oskar II och Gustaf V, de två första kungarna att dela ut Nobelpriserna. Här nedan kan ni se hela föreställningen igen eller för första gången om ni missade direktsändningen igår.




Visst kan man sakna alla vackra klänningar och att via tv:n därhemma njuta av allt festligt som pristagarna och deras familjen samt andra inbjudna får njuta av en vanlig Nobeldag. Men lite intressant var det ändå att se hur det hela fortlöper digitalt.

Av Agneta Nisbeth

Foto Kungahuset.se

Kommentarer