Julstämning inomhus denna Luciadag tillika tredje advent

 Inne är det julstämning men utomhus är det bara blött och grått denna tredje advent och Luciadag. Fast man kan ju inte klaga på att man fryser under skogspromenaden precis.



Idag söndag den 13 december är det den tredje advent och Luciadagen här i Sverige. Jag försöker att skapa lite julstämning inomhus och har precis tagit in lite väldoftande tallkvistar för att skapa lite mer av en mysig julstämning här hemma. Och så en massa hyacinter som också doftar underbart och ger en känsla av jul.



För utomhus är det bara grått och regnigt - här känns det mer som höst eller till och med vår här i Knivsta och dess omgivningar. Vi har också haft en del problem med vildsvin som bökar upp våra gräsmattor, som ni kan se på bilden här ovan. Inte mycket vi kan göra åt det nu heller, bara att vänta till våren. Som ni ser på bilden är det fortfarande rejäla översvämningar på åkrarna nedanför, men som det har regnat den senaste tiden är det inte så konstigt alls.




Jag har också varit ute på några skogspromenader, bland annat för att hämta hem lite kvistar till mina juldekorationer. Det är inte svårt alls att vandra i skogen dessa dagar, ingen snö att pulsa i och inte är det speciellt kallt heller utomhus så det finns inget att skylla på- bara att ge sig ut... Dessutom är det en lisa för själen att vandra i naturen, så kan ni ger er iväg ut på en promenad så gör det! 

Hoppas att ni får en riktigt fin tredje advent och att ni kanske till och med firar Lucia därhemma, hur som helst njuta av dagen så mycket det går- den kommer aldrig igen!!

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer