Konserthuset bjuder på julkonserter online

 Den 20 december bjuder Konserthuset in till sin årliga, stora julkonsert. Det blir som vanligt en gnistrade show med många av de klassiska julsångerna och favoriter ur den amerikanska traditionen. Och den visas online via Konserthuset.play.



Tillsammans med Kungliga Filharmonikerna kommer vi då höra operasångarna Elin Rombo och Henning von Schulman, musikalartisten Malena Laszlo och gospelartisten Samuel Ljungblahd. Årets konsert visas på Konserthuset Play från den 20 december. Den stora julkonserten på Konserthuset i Stockholm arrangeras nu i år för tionde året i rad. Dirigenten Alexander Hanson leder Kungliga Filharmonikerna och gospelkören By Grace. Värd för årets stora julkonsert är konserthuschef Stefan Forsberg. 

 – Den kommer att vara i den anda av gemenskap som nationaldagskonserten vi sände tidigare i år. Vi vill skänka ljus, värme och gemenskap till alla som firar en ovanlig jul i år. Julen är musikens högtid och vi hoppas att människor kan samla sina nära och kära på distans för att inleda julen tillsammans med oss på detta sätt. säger konserthuschef Stefan Forsberg i ett pressmeddelande.  

Julkonserten förinspelas och får sin premiär den 20 december kl 18.00 på konserthusetplay.se. Konserten är därefter fritt tillgänglig fram till den 15 januari.  


Av Agneta Nisbeth

Foto: Konserthuset

Kommentarer