Läs resebolagens förhoppningar inför år 2021

 Vid den här tiden på året är det många som summerar året som gott och skickar ut sina Gott Nytt År hälsningar samt förhoppningar om ett bättre 2021. Här har jag samlat ihop vad några av resebolagen skrivit inför de nya året.

Ön Vis i Kroatien, ett av resmålen som lockar i sommar.

Det har som vi alla vet varit ett mycket speciellt år för oss alla, och kanske då speciellt för alla som jobbar inom resebranschen. Så en önskan om ett bättre år är extra stor i år. Här kommer några av bolagens hälsningar till sina resenärer. 

Vi börjar med charterbolaget Apollo som skriver så här på sin instagramsida inför nyåret:


– 2020 var långt ifrån ett soligt år, men genom de svåra tiderna finns det en sak som har hållit vår motivation uppe: DU! Tack så mycket för ditt tålamod och förståelse. För de trevliga rösterna vi har träffat via telefon, det engagemang du har visat oss i sociala medier och inte minst: att du fortfarande längtar och drömmer med oss. Vi har utan tvekan världens bästa kunder och följare! Oavsett var i världen du befinner dig vill vi på Apollo passa på att önska dig ett riktigt gott nytt år! Vi ser fram emot att inspirera dig till upptäckarglädje och reslust även 2021!


Så har ni nästa, det är gruppresearrangören Scandorama som skriver så här:

– Snart är det unika, och på många sätt sorgliga året 2020 till ända. Vi ser fram emot 2021 och hoppas och tror att världen snart kommer att stabiliseras. Vi ser fram emot ett nytt år där vi gemensamt bekämpar och besegrar det vi gått igenom under 2020. Vi vet alla att ljusare tider kommer! Att resa har de flesta av oss stort behov av. Att få träffa nya människor, uppleva spännande kulturer, besöka smultronställen och skapa ljuvliga resminnen tillsammans. Det ligger i vår natur! Längtan efter att resa och uppleva nya, spännande saker har aldrig varit större.  Snart kan vi krama nära & kära och snart kan vi ut och resa igen. Vi på Scandorama laddar nu inför att resorna ska komma igång en bit in i 2021.Så se framåt, våga längta och planera din drömresa. Tänk igenom vart du vill resa och med vem. Då har du ett försprång när världen väl öppnar sig.  Vi vill säga ett stort tack till alla som längtat tillsammans med oss under året, som delat med sig av resminnen och härliga bilder, som längtar efter våra resor och att vi ska få ta dig med ut på nya upplevelser. Det har träffat oss rakt i hjärtat och värmt oss inifrån!  Vi längtar efter dig och att få hälsa dig välkommen till oss 2021.



Här kommer en hälsning från gruppresebolaget Albatros:

– När vi blickar tillbaka på året som gått får man leta länge efter de ljusa stunderna för resebranschen. Ett år fyllt med ett virus som spred sig till världens alla hörn och som omöjliggjorde resor och upplevelser. Ett år med negativ omsättning, inställda resor, permitteringar, hemmakontor och alldeles för många Albatros-kollegor som har blivit uppsagda. Därför har vi sällan sett så mycket fram emot ett nytt år som vi gör nu. Ett nytt år som förhoppningsvis för med sig kramar och närhet, öppna restauranger, ett florerande kulturliv och inte minst öppna gränser. Nu har vi på Albatros inte bara varit permitterade under 2020. Vi har blivit klara med vår nya 100-procentigt hållbara camp i Tanzania, så att våra Albatrosgäster kan uppleva Tarangire-sjön, Ngorongoro-kratern och Serengeti. Vi är även klara med vår 4-stjärniga beachlodge vid Bazruto Costal National Park norr om Maputo. Med en 45 minuters flygtur från Krugerparken är det en perfekt avslutning på våra safariresor i Sydafrika. Vårt nya miljövänliga fartyg till polarkryssningar som skulle ha blivit klart i år, blir nu klart under 2021 och vi ser fram emot en förhoppningsvis fin säsong i Grönland och Svalbard till nästa sommar.  När corona-viruset satte stopp för resor till andra länder och umgänge inomhus, så tog vi fram nya stadsvandringar utomhus i Stockholm. Med hörlurar i öronen och gott om avstånd har vi vandrat på Djurgården och i Gustav III:s fotspår under sommaren och hösten. Vi har fått så mycket fin respons på våra vandringar – och det var minst lika roligt att göra vandringarna som att gå på dem! Vi ser med andra ord redan nu fram emot att göra nya stadsvandringar under 2021.   Avslutningsvis säger vi stort tack till alla våra gäster som har varit med oss på denna bergochdalbana som 2020 har varit. Ett riktigt Gott Nytt År till er alla – sköt om er, så ses vi förhoppningsvis snart på en Albatrosresa igen, Søren Rasmussen, Grundare och ägare Albatros Travel.


Här nedan kommer en Gott Nytt Års-hälsning från Ving:

Om några timmar lägger vi 2020 bakom oss. Det har varit ett år med stora utmaningar, men också många lärdomar. Vi har kanske mer än någonsin insett hur betydelsefullt det är att tillbringa tid med nära och kära, och att göra det som får oss att må bra.   Nu blickar vi framåt mot ett nytt år, då vi får skapa nya oförglömliga semesterminnen tillsammans med dem vi tycker mest om. För egen del ser vi fram emot att gå in i 2021 som ett nytt Ving, med fler skräddarsydda upplevelser än tidigare. Och vi hoppas att vi får vara med och bidra till ett soligt och minnesvärt år för dig. Vi önskar dig ett gott, nytt och tryggt reseår!




Även Jambo Tours skickar en hälsning - ni kan läsa den här nedan:

– Åter som gått har inneburit globala reserestriktioner och inställda resor. Trots pandemin lyckades vi genomföra ett fåtal resor under hösten med glada resenärer och nästan ännu gladare reseledare och samarbetspartner.  Nu blickar vi med glädje framåt mot 2021 som vi tror kommer att bli året då världen börjar resa igen; året då människor kan träffas, umgås och lära av varandra; året då den viktiga näring som turistnäringen är världen över åter skapar arbetstillfällen, skyddar djur, natur och kultur; året då vi åter kan unna oss resor på riktigt!  Kom ihåg att ni just nu bokar resor för 2021 enklare än någonsin hos Jambo Tours och vår syskonarrangör TEMA, genom vårt erbjudande "Boka nu, betala sen".  Vi på Jambo Tours önskar er alla ett gott nytt år!



Gruppresearrangören Rolfs Flyg & Buss skriver inte så mycket, de lägger in bilden ni kan se ovan här säger bara en sak: 

– Hej då 2020!

Texten uppdateras allt efter fler hälsningar kommer in...

Av Agneta Nisbeth

Foto: Agneta Nisbeth samt bilder från de respektive bolagen

Kommentarer