Njuter av en skogspromenad

 Dagarna innan jul var jag ute på en rejäl skogspromenad, gick vägar jag inte gått på väldigt länge i vår allra vackraste trollskog, utan snö men väldigt lerigt.




Att vandra i naturen är något jag numera gör varje dag, korta eller längre promenader. Det finns få saker som är skönare och nyttigare än detta. Naturen helar en, får en att upptäcka det vackra i det lilla. Som en mossig sten eller vacker blomma. Det finns så mycket att njuta av, om man bara öppnar ögonen lite mer än man kanske brukar.




Under min promenad fick jag också andas in massor av skön, frisk luft. För det luktar något alldeles speciellt underbart i en skog, luften känns så ren och syrerik. Tallarna, mossan och granarna har också sin speciella doft. Jag hittade också några små december-kantareller bakom en sten, men jag lät dem ändå vara denna gång. Dagen då jag vandrande runt i skogen var det uppehållsväder och snön hade ännu inte kommit.

Hoppas än en gång att ni har haft och fortsätter ha en skön jul, grön eller snörik, det gör det samma bara man mår bra, speciellt viktigt i dessa tider. Skönt om er och vi får väl höras av i morgon igen!

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer