Nu vill många boka nästa vinters resa till Thailand och Zanzibar

Redan nu vill många svenskar boka in en semester för nästa vinter, hos TUI är det mest favoriten Thailand och nykomlingen Zanzibar som gäller.



TUI öppnade upp för bokningar av utvalda resor till nästa vinter redan under mitten av oktober, vilket är betydligt tidigare än ett normalt år. Nu lagom till jul är hela vinterprogrammet uppe till försäljning och störst intresse är det för Thailandsresor men även nyheten Zanzibar verkar locka många. Många längtar tydligen efter exotiska destinationer men även en stärkt krona sägs spela roll när man bokar sin resa.   

Så nu har TUI valt att lansera sitt mer av sitt vinterprogram för vintersäsongen 2021-2022 tidigare än normalt. En ökad optimism för framtiden i kombination med begränsad möjlighet att resa under den nuvarande vintern driver bokningar långt fram i tiden.

– Vi ser ett stort intresse boka semester nästa vinter. Vi vill visa upp hela vår katalog för nästa vinter redan nu, så att våra kunder kan drömma sig bort och börja planera. Därför har vi beslutat att starta vårt fullständiga charterprogram för nästa vinter tidigare i år, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på TUI.  



Så här förklarar man detta på TUI som den senaste veckan har fått in massor av nya bokningar, 50 procent fler bokat resor än under samma vecka förra året. Thailand har den bokats 200 procent än samma vecka förra året och är nu upp 100 procent totalt i antal bokningar för nästa vinter jämfört med förra året. En resa till Thailand är ungefär 1000 svenska kronor billigare, per person, än för ett år sedan.  Förra året lanserades direktflyg med charter till Zanzibar, men strax efter tvingades lanseringen skjutas på framtiden som en konsekvens av pandemin. Nästa vinter är dock Zanzibar återigen en del av TUIs vinterprogram, med direktflyg med Dreamliner och fantastiska hotell för alla 

– Förra året var vi glada över att inkludera Zanzibar i vårt program som en spännande och ny destination. Allt var klart och vi såg stort intresse bland våra kunder. Pandemin tvingade oss att skjuta på lanseringen men nästa vinter blir det äntligen av, fortsätter Tommy Serban.  




Bland annat finns Lanzarote, Gran Canaria, Teneriffa, Phuket, Krabi, Mexiko, Zanzibar, Egypten och Kap Verde i TUIs att boka för nästa vinters charterprogram. Paketresor där researrangören har kontroll och ansvar för hela resan, oavsett om du reser med charterflyg eller med ett annat flygbolag via en paketresearrangör, ser ut att bli än mer populärt efter pandemin. Säkerhet och trygghet på resan sticker ut som trend i kundundersökningar.  

– En naturlig reaktion på en kris är att leta efter ett tryggt och säkert sätt att resa på. Vi såg samma reaktion med en kraftigt ökad efterfrågan på paketresor efter ”askmolnet” 2010 och vi ser liknande mönster redan nu, säger Tommy Serban. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: TUI

Kommentarer