Nya siffror för Norwegian - julen ser i alla fall positiv ut

 Norwegians trafiksiffror för november är fortfarande kraftigt påverkade av COVID-19 och en lägre efterfrågan till följd av reserestriktioner i Europa. Men bokningarna inför julen ser positiva ut. 



I ett nytt pressmeddelande från Norwegian kan vi läsa följande om situationen för flygbolaget: "I november flög 124 481 kunder med Norwegian, 95 procent färre än samma månad förra året. Den totala kapaciteten (ASK) minskade med 96 procent medan passagerartrafiken (RPK) minskade med 98 procent. Kabinfaktorn var på 44,4 procent, en minskning med 39 procentenheter". 

– Pandemin fortsätter att ha en negativ inverkan på vår verksamhet. Med reserestriktioner i hela Europa blir det en mycket låg efterfrågan. Att det snart kommer vaccin är dock goda nyheter för flygbranschen och vi ska konkurrera om kunderna när det återigen blir möjligt att resa. Vårt mål är nu att skapa ett finansiellt starkt och konkurrenskraftigt flygbolag med en ny finansiell struktur, en anpassad storlek på flygplansflottan och ett förbättrat utbud till våra kunder, säger koncernchef Jacob Schram. 

Inför helgerna och det kommande året har man satt in 62 extra avgångar i Norge:

 – Biljetter till nästa sommar finns nu tillgängliga och det ser positivt ut med bokningarna. Det är tydligt att folk har börjat tänka på sommarsemestern. Värt att notera är även att bokningarna inför julen är bra och vi har satt upp 62 extra avgångar i Norge. Vi ser fram emot att flyga hem våra kunder till jul, fortsätter Schram. Totalt genomförde Norwegian 72,7 procent av de planlagda flygningarna i november varav 94,8 procent gick enligt tidtabell. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild

Kommentarer