Önskar en fin 2:a advent - med drottning Elizabeths pampiga julgran

 Känner för lite julstämning här på sajten - det är ju andra advent idag söndag - så jag visar nu upp två fina bilder från det brittiska kungahusets Royal Familys eget Instagram och Royal Collection.


Julgran kläs på Holyroodhouse.

Den första bilden här ovan kommer från The Palace of Holyroodhouse där man precis klätt färdigt den fina julgranen med allehanda färgglada och anrika dekorationer, alla i tomterött och satt dit massor av glittrande juleljus. För visst är det något speciellt med en vackert dekorerad julgran? 

Jag tar inte längre in någon gran i huset, gillar inte hur de barrar och allt annat trassel det är sedan att klä av den alla prydnader, men jag brukar välja ut ett par kvistar som jag sätter i en vas, för att få in den härliga grandoften i huset.


Julgranen på Windsor Castle.

På bilden här ovan ser vi däremot en stor, pampig gran som kommit ända från Norge till det brittiska slottet. Den ställdes upp i St George's Hall på Windsor Castle häromdagen och har sedan klätts av personalen på uppdrag av drottning Elizabeth. Man har enligt uppgift på Instagram hängt upp över hundra olika typer av julpynt och ornament samt massor av ljus, antar att det tog ett tag även om de var fler som hjälpte till.

Har ni tagit fram julgranen än? Eller gör ni som jag, kör utan?

Text Agneta Nisbeth

Foto: Brittiska kungahuset

Kommentarer