Önskar er en trevlig torsdag

 Jag glömmer ibland bort att önska er trevlig helg och sånt, men det betyder inte att jag inte uppskattar att ni läser vad jag skriver här på bloggen. 



Så därför passar jag på att önska er en toppentrevlig torsdag, trots det lite grådaskiga vädret. Och i det rejäla mörker vi just nu befinner oss i, och här kan man nog tala om ett både fysiskt och mentalt mörker detta år. Jag vet att det har varit svårt för många den senaste tiden, mig inbegripen. Det är så mycket just nu som är annorlunda.

Jag är i alla fall en av de lyckliga som inte behöver åka till jobbet just nu, men jag vet massor av andra som måste det. Med fulla bussar, tunnelbanor och pendeltåg, eller sitta fast i bilköer. Några av er har säkert förmånen att kunna gå eller cykla till arbetet, men det kan långt i från alla. När jag tog pendeln till jobbet tog det 45 minuter i allra bästa fall, sedan väntade tunnelbana på det. Och bilresa på en kvart till och från tågstationen. 



Så är det något jag är oerhört tacksam över just nu är det att jag slipper pendlandet, det tog oerhört på mina krafter. Kan bara tänka mig att resa samma väg nu när man också riskerar att smittas... Hör ibland hurtfriska kommentarer om att "inte resa när det är fullt av folk på tågen" och att man bara ska "ta nästa tåg". För min del gick tågen till Uppsala bara en gång i halvtimmen och det efter det var precis lika fullt det! Om de ens gick några tåg, det var nämligen ofta stopp i trafiken. Då fick man snällt vänta på perrongen, som här i Solna där jag stod i över två timmar när det begav sig.

Nu har jag gnällt färdigt om pendlandet, men det är mycket man hinner tänka på och fundera över i dessa dagar. Men en trevlig sak är i alla fall att jag nu ser fram emot julen, hoppas ni gör det också. Själv har jag precis handlat lite fina julblommor som nu förgyller mitt matsalsbord, en julstjärna och några doftande hyacinter.

Jag hoppas i alla fall att ni alla håller er friska och mår någorlunda bra samt att ni får en riktigt trevlig torsdag, var ni än befinner er och vad ni än gör. 

Text och foto Agneta Nisbeth

Kommentarer