Resor jag aldrig gjorde 2020

 Tänk snart är det här året över också, inte blev det precis som jag hade planerat men det får duga. Jag lever och har hälsan - i alla fall än så länge peppar, peppar- och kan nu börja drömma om nya resor när det nu går att åka tillbaka till mitt älskade Italien.


Detta år har onekligen bjudit på en del oväntade händelser och saker man planerat blev aldrig av. Året började ju med att jag blev sjuk när jag skulle resa iväg till Italien och Neapel i januari. Jag hade bokat och betalat men dagen innan resan blev jag rejält förkyld och febrig tyvärr. Men jag tänkte ändå att det skulle gå att åka lite senare under våren, men så blev inte fallet. Hela världen drabbades av en fruktansvärd pandemi och inget blev som förr.



Så istället blev jag kvar här hemma i Knivsta och fick nöja mig med att drömma om nya resor i framtiden och minnas de jag ändå har gjort genom åren. Det har onekligen blivit några stycken. Här ovan en bild från en resa jag gjorde för något år sedan till Slovakien och den charmiga huvudstaden Bratislava. Jag vet inte när jag kan packa resväskan igen, men tänker inte ha bråttom, det får ta den tid det tar att världen blir mer normal igen. Helt som den var förut blir den nog inte på länge än, men jag hoppas i alla fall att få åka iväg igen inom en inte allt för avlägsen framtid.

Om jag kunde resa iväg nu, var skulle jag då åka? Jag har faktiskt ställt samman en lista på några resor utomlands jag gärna vill göra i framtiden, de som jag hade jag planerat in under 2020, men som av förklarliga fall fick ställas in. 

Här har ni några av resorna jag fortfarande drömmer om - både på egen hand och i form av en gruppresa.

1 - Italien, tillbaka till Neapel med omgivningarnaturligtvis, det stället saknar jag alldeles för mycket. Då passar jag även på att åka över till en väninna som har köpt en lägenhet i Scalea i soliga Kalabrien. Hat reser jag givetvis på egen hand.

2 - Skottland, jag har aldrig varit där skamligt nog efter som min släkt Nisbeth kommer därifrån, i rakt nedstigande led på pappa sida, 13 generationer bakåt. Här blir det en rundresa med flyg ner och sedan buss med guide, 

3 - England, jag håller mig kvart i Storbritannien ett tag och drömmer om en rundresa i södra delen av landet, med Cornwall och Cotswolds där jag kan slå mig ner med en Afternoon Tea. Ser att det finns flera fina gruppresor hit med guide,

4 - Rumänien, jag vill så gärna se Draculas slott i Transylvanien och huvudstaden Bukarest där jag aldrig varit. Jag satsar i så fall på ytterligare en rundresa med buss, finns flera att välja på både med Scandorama och med Rolfs Flyg & Buss.

5 - Polen och hamnstaden Gdansk, jag var i Krakow för drygt ett år sedan och jag skulle gärna se en ny stad där. Nu kan man ju resa över på en kryssning från Stockholm till denna polska kuststad, så det är något jag planerat att göra någon sommardag.

Här kommer några resor till Asien som jag också drömt om men som jag inte kommer kunna besöka än på ett tag

Kambodja, nu pratar vi om resor längre bort. Hit vill jag gärna resa på en rundtur med guide, så man får se hela landet. Jag har ju varit i länderna häromkring så en tur till Angkor Wat har jag drömt om länge, men jag vet inte om det går att åka dit än på länge.

Hong Kong, en resa som jag faktiskt hade bokat in och betalat för när det uppstod oroligheter där, så gruppresan dit med Rolfs Flyg & Buss blev inställd. Så jag och en väninna valde att åka på en rundresa till Sicilien istället, med samma företag. Det blev också den sista resa jag gjorde innan pandemin bröt ut. Så när det går kanske jag reser över dit, gillar inte precis utvecklingen i Kina så vi får se...

Thailand, har visserligen varit här en massa gånger men jag längtar alltid dit igen. Där kan jag få lugn och ro i själen på ett fint hotell och må bra i kroppen tack vare massage och yoga.

Förenade Arabemiraten, till Dubai - ett ställe jag besökt men även Abu Dhabi som jag ännu inte sett, mer än flygplatsen då. Dubai har alltid gett mig en massa positiv energi, här finns så mycket nytt och spännande att upptäcka. Du känner dig alltid trygg, renligheten är stor något som är speciellt viktigt i dessa tider, och maten är helt fantastisk, du kan äta rätter från hela världen och det känns lite som att besöka framtiden när du kommit dit.  

Text och foto: Agneta Nisbeth 

Kommentarer