Rolfs Flyg & Buss köper charterbolaget Solresor

 Det händer saker i resebranschen i dessa dagar, nu har landets största gruppresearrangör satsat stort de med. Bolaget har nämligen köpt charterarrangören Solresor som gick i konkurs för ett tag sedan.



Sveriges största gruppresearrangör Rolfs Flyg & Buss förvärvar nu charterarrangören Solresor som nyligen gick i konkurs. Så här skriver företaget Rolfs Flyg & Buss i ett nytt pressmeddelande:

"Under de senaste 45 åren har arrangören förädlat konceptet rundresor. Nu är det dags att lyfta charterbranschen till nästa nivå. Det finns utrymme för förbättring i charterbranschen. Charter kan bli mer kvalitativ, prisvärd och spännande. Genom att tillföra branschen ny och innovativ teknik ska Solresor erbjuda de allra bästa charterupplevelserna till rätt pris". 



– Solresor är ett bra och starkt varumärke nära förknippat med sol-, bad- och upplevelseresor. Det står för kvalité till rätt pris och passar in i vår portfölj, säger VD Emanuel Karlsson på Rolfs Flyg & Buss som nu också tillträder som VD på Solresor. 

Själv har jag reset med bägge, med Solresor till sköna Kalabrien i södra Italien och med Rolfs har jag gjort flera mycket lyckade och prisvärda rundresor i Europa. De är precis som kollegorna Scandorama, som jag också rest med, ett mycket bra alternativ om man vill uppleva mycket och reser ensam. Du har ändå alltid sällskap med andra, trots att du har ett eget rum och gör som du själv vill. Dessutom har de bägge haft mycket bra och pålästa guider.

Solresors verksamhet startade 1989 i Sverige och växte snabbt som charterarrangör. Sedan 1975 har Rolfs Flyg & Buss arrangerat och förädlat konceptet rundresor. Idag är man Sveriges största gruppresearrangör och marknadsledande inom sitt segment.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Rolfs

Kommentarer