Säker dans kring granen i Skånes Djurpark

Julen i Skånes Djurpark har blivit en omtyckt tradition och vanligtvis hör dans runt stora granen till julfirandet, men istället för en stor julgran finns i år 50 granar i en "danshage" intill Fåret Shaun Land. 



Under helgen som gick var det premiär för Djurens Jul i Skånes Djurpark. Men har arbetat hårt med att skapa en trygg upplevelse för julens gäster och bara ett begränsat antal gäster besökte den julpyntade parken under lördagen och söndagen. Här kan de som vill dansa tillsammans med den egna familjen på säkert avstånd från andra sällskap. 

– Tack vare att vår upplevelse är hundra procent utomhus och att våra gäster kan sprida ut sig över flera hundratusentals kvadratmeter kan vi hålla öppet. Vi är måna om att det ska vara ett tryggt och säkert besök för den som väljer att komma, säger Glenn André Viste Bøe, VD på Skånes Djurpark. 

I ett pressmeddelande berättar parken vad den gjort för att säkra en trygg upplevelse - och dessa åtgärder har införts: "Antalet gäster per dag begränsas och alla som bokat biljett får en ankomsttid för att sprida ut besökarna. Väl inne i parken finns personal på plats för att hjälpa gästerna att hålla säkert avstånd till andra sällskap, handspritstationer och säkerhetsinformation finns utplacerat och särskilda kösystem förhindrar folksamling".  


- Vi har fått oerhört fin feedback från de som besökte oss under premiärhelgen. Det känns fint att få bekräftelse på att allt det vi gör faktiskt skapar trygghet hos våra gäster, säger Glenn André. 

Även om detta års firande av Djurens Jul blir annorlunda mot tidigare väntar en ändå en rejäl julstämning i parken med både julgranar, halmbalar och juleljus. Djuren väntar på julklappsutdelning och lägereldarna sprakar i väntan på familjer som gillar glögg och grillade skumtomtar. Tomten har dessutom fått ett nytillskott i renflocken: renvajan Kristall flyttade nyligen till parken. 

Under Djurens Jul kan den som kommer till parken träffa henne och de andra renarna och det hela pågår fredag-söndag t.o.m. den 20 december. Adress. Jularp 150, 243 93 Höör

Mer information finns på www.skanesdjurpark.se



Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild 

Kommentarer