Se San Carlo operan spela Cavalleria Rusticana - live via Facebook

 Det är som bekant många teatrar och operahus jorden över som nu tvingats stänga på grund av pandemin. Men allt fler har också upptäckt att man kan göra mycket via nätet.



Ett av Italiens mest anrika operahus, Teatro San Carlo i Neapel, har nu beslutat att göra det man kan för att få folk att lyssna på deras föreställning av Cavalleria Rusticana av Pietro Mascagni. Det hela är lite som "kan ni inte ta er till oss - kan vi ta oss till er". Så nu anordnar de en live-streaming av sin uppsättning av operan och det via Facebook.



Med i denna speciella föreställning är operasångarna Elina Garanča och Jonas Kaufmann, som ni kan se på bilden ovan. Den första föreställningen visas redan nu på torsdag den 4 december, klockan 20.00. Det hela kostar visserligen något, men bara runt en euro, eller 12 kronor som det står på min Facebook-sida. Tyvärr har de bara skrivit på italienska på sidan, men det går nog att förstå hur man gör ändå, hoppas jag. 

Italienska tidningar säger att försäljningen av eventet gått över förväntan bra och berömmer initiativet nu när folk inte längre kan besöka sin teater eller opera.

Läs mer på Opera San Carlo's Facebook-sida här››

Update; 

Jag kan meddela att redan den första kvällen hade operan sålt över 30.000 digitala biljetter och det var med andra ord tusentals som kunde se föreställningen live via Facebook över hela världen samtidigt.
– Det var en helt fantastisk succé, säger de som startat upp satsningen till italiensk press. Men det visar sig också att själva sändningen hade en del tekniska problem, något man hoppas lösa till nästa gång.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Opera di San Carlo

Kommentarer