TUI Care Foundation stöttar länder som har det tufft i coronakrisen

Som alla vet har coronakrisen medfört stora utmaningar för människor över hela världen. Speciellt eftersom turistnäringen varit en viktig inkomstkälla för många länder. Det har charterbolaget tagit fasta på med sin TUI Care Foundation.


Turistsektorn har naturligtvis påverkats mycket av pandemin och det har framför allt varit extra tufft för människor världen över vars försörjning är beroende av just turism. TUI Care Foundation har därför lanserat ett stödprogram för att hjälpa lokalsamhällen runt om i världen genom den nuvarande krisen.  

Så här skriver TUI i ett pressmeddelande:

"Programmets första initiativ var ”100 Helping Hands” som svarar direkt på de behov som finns lokalt genom att stödja lokala hjälporganisationer på destinationerna. Den kommer att omfatta hjälp med hygienutbildning, hemundervisning och barnomsorg samt distribution av nödpaket och hälsovårdsprodukter, till exempel munskydd, för familjer i extra utsatta situationer. Stiftelsen kommer att donera 500 000 euro till detta projekt".  


TUI Care Foundation har genom åren engagerat sig i ca 30 Coronarelaterade stödprojekt i 18 olika länder, från Aruba till Kap Verde, Kroatien till Mexiko och Sri Lanka till Vietnam. Hittills omfattar projekten nödpaket för utsatta familjer på Aruba, antivirus workshops/seminarium för utsatta kvinnor i Kroatien och hygienpaket för drabbade samhällen på Filippinerna. Enskilda initiativ inleds även i länder som i Turkiet, Marocko och Kap Verde. 

"100 Helping Hands" handlar om att tillsammans arbeta för att hjälpa samhällen som drabbats dubbelt, av corona samt av minskad turism, att ta sig igenom krisen.

Av Agneta Nisbeth

Foto: TUI

Kommentarer