Ving satsar nu på padelresor

Charterbolaget Ving lanserar nu egna padelresor, de bygger nya padelbanor på sina hotell och fokuserar på andra hotell med möjlighet att spela. Padel har tagit Sverige och resten av världen med storm och få träningsformer har sett en sådan ökning de senaste åren. 


Ving lanserar nu 8 arrangerade padelresor till 2021 och gör det samtidigt enklare för kunderna att hitta just det hotell och de resmål där de kan spela padel, berättar företaget i ett pressmeddelande. Totalt kommer 50-100 hotell med padelmöjligheter världen över att erbjudas, bland annat Vings egna koncepthotell. Ving lanserar bland annat 8 renodlade padelresor till Mallorca och Kroatien 2021.  

För Padel är en av världens snabbast växande sporter och bara i Sverige har det registrerats nära en halv miljon (485 000) unika spelare som bokat en padelbana under 2020. För bara tre år sedan var den siffran knappt 34 000, enligt statistik från Svenska Padelförbundet. Vi har tidigare skrivit om att det anrika varuhuset NK är på väg att bygga nya padelbanor på taket - som ni kan läsa om här››.

– Vi breddar vårt utbud med fler personliga upplevelser, och med det stora intresset för padel som vi ser känns det väldigt roligt att vi nu kan lansera vår satsning på sporten. Från padelresor för både erfarna spelare och nybörjare till ökat fokus på padelbanor på eller i anslutning till våra koncepthotell, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.  



På bilden ovan ser vi Hotel Green Garden i Alanya, men annars innebfattar Vings satsning även padel på de egna koncepthotellen, där vuxenhotellet Sunprime Ocean View på Teneriffa är först ut bland hotellen att få en egen padelbana. Framöver kommer fler av Vings egna vuxen- och familjehotell, Sunprime Hotels, Sunwing Family Resorts och OBC by Sunwing, att kunna erbjuda sina gäster möjlighet att spela padel.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving

Kommentarer