Den kalla vintern fortsätter

Jag har redan tidigare berättat om att vi denna januari verkligen fått tillbaka den riktiga vintern, vi har haft minusgrader och massor av snö en längre tid nu. Och det ska komma än mer snö i veckan.



Ja några vårkänslor är inte på gång på länge än, här ute hos mig på landets det fortsätta att snöa hela veckan och även om det blir något färre minusgrader så verkar den bistra vintern att fortsätta ett tag till. Även om det faktiskt blir lite ljusare ute dag för dag. Men vackert är det i alla fall med all snö, kan inte säga annat. Även om jag personligen inte är en som åker skidor eller skridskor så förstår jag att många är väldigt glada över vädret just nu, inte minst barnen.



Vi har de senaste åren vant oss vid att det bara kommer några dagar med snö, som sedan snabbt smälter bort. Isarna på sjöar och andra vattendrag har inte heller varit så pålitliga. Och här i Knivsta-trakten rekommenderas verkligen inte att ge sig ut på sjön Valloxen, även om det finns en is där nu så är den alldeles för tunn än så länge. I helgen var det också en person som gick igenom isen men kunde tack och lov ändå räddas till slut.

Text och foto: Agneta Nisbeth

Kommentarer