Hit vill vi resa i sommar - enligt TUI

Det är många som drömmer om att kunna resa utomlands till sommaren och allt fler bokar också en charterresa till Europa - här är de mest populära resmålen enligt TUI.



Under juli månad reser de allra flesta iväg på en semester, hemma i Sverige eller utomlands. Just nu ökar antalet bokade resor kraftigt och efter förra året året är det tydligen extra många som längtar efter att åka iväg på en charterresa. Östra medelhavet med de grekiska öarna och Cypern i topp ser just nu ut att bli trenden för sommaren. TUI har sammanställt en topplista med de fem mest bokade destinationerna bland svenskarna i sommar.

Svenskarna börjar nu att planera och boka sina resor för sommaren. Efter ett år av restriktioner hoppas många på en mer normal sommar. En panelundersökning från mediekoncernen Schibsted visar att de två saker som toppar listan av det man vill göra mer av när pandemin är väl är över är att träffa vänner och familj (69 procent) samt att över hälften av svenskarna vill semestra mer utomlands (52 procent). 

– Om 2020 var året då vi shoppade på nätet och renoverade om lägenheten ser 2021 ut att bli året då vi återförenas med familj och vänner genom att resa och uppleva saker tillsammans, säger Adam Györki, kommunikationsansvarig på TUI. 

TUI har listat sommarens mest populära resmål bland svenskarna. 

1 - Rhodos 

2 - Cypern 

3 - Kreta 

4 - Mallorca 

5 - Antalyakusten 

– Vi ser att svenskarna har börjat drömma om att resa igen. Vissa har redan bokat en resa till sommaren andra har redan säkrat upp en resa till exempelvis Thailand eller Zanzibar nästa vinter. Många tycker även att det känns tryggare att boka en paketresa just nu när läget fortfarande är något osäkert. Paketreselagen ger ett bra skydd, fortsätter Adam. 

Paketreselagen innebär extra skydd för dig som bokar en paketresa, oavsett om du reser med klassisk charter eller om du plockar ihop din resa själv hos något av paketresebolagen. Exempelvis får du pengarna tillbaka för hela resan om den skulle ställas in, som kund har du även garanti på återbetalning vid inställd resa inom 14 dagar. 

Av Agneta Nisbeth

Foto: TUI

Kommentarer