Hoppas vi kan få en bättre sommar 2021

Jag ska absolut inte klaga allt för mycket på sommaren som gått, den var varm och skön och jag njöt i fulla drag här ute på landet. Men vi hade hela tiden pandemihotet hängande över oss. Hoppas på att det blir en bättre sommar i år.



En sak till jag hoppas på är att även jag ska våga bege mig ut på lite fler äventyr detta år, bara att kunna åka och bada utan att behöva vara rädd för att smittas. Det var ju hur mycket folk som helst på min närmaste badplats i somras. Drömmer också om att kunna träffa några vänner igen här hemma eller ute på stan, efter en mer eller mindre total isolering de senaste månaderna. 

Kanske är det vaccinet som kommer göra det möjligt, kanske är det sättet vi nu beter oss på som kommer avgöra framtiden. Vi kan inte fortsätta att smitta ner varandra så sjukhusen blir överfulla. Tänk på alla de som arbetar där, de som hela tiden måste ställa upp dygnet runt för att vi har varit oförsiktiga! Och för alla dem som nu får vänta med sina operationer eller för alla dem som lider i sin ensamhet i hemmen.




Jag har det som sagt ändå bra här ute på landet, jag kan gå utan utan att behöva trängas med en massa andra. Vill jag träffa någon så kan vi ju ses på gräsmattan här utanför. I somras dukade jag upp ett bord utomhus för att fira midsommar. Det blir säkert samma sak detta år, om det inte ösregnar förstås.

Snälla stanna hemma om ni inte behöver ge er ut i folksamlingar, handla på tider då det inte är många i affärerna. Tvätta händerna och sköt om er!

Text och foto Agneta Nisbeth 

Kommentarer