Nu kan ni se det nya dansverket på GöteborgsOperan som film

Premiären av dansverket Continuim kunde inte bli av som planerat förra året, men nu presenterar GöteborgsOperan det kompletterande verket Continuim – the film som kan ses gratis online. 



Verket beskrivs av GöteborgsOperan som "en gåtfull resa genom ett spöklikt operahus under restriktioner, fylld av kreativa infall från GöteborgsOperans Danskompani och filmskaparen Daniel Kedem, i samarbete med koreograferna Christine Gouzelis och Paul Blackman".

Den 13 minuter långa filmen var från början tänkt som ett komplement och ett självständigt konstnärligt verk, kopplat till dansverket Continuim av koreograferna Christine Gouzelis och Paul Blackman med planerad världspremiär 1 november. Efter att scenföreställningen fått skjutas på framtiden på grund av pandemin får nu Continuim först möta publiken i filmform, vilket ingen annan av GöteborgsOperans Danskompanis världspremiärer fått göra. 

"Med den pågående pandemins framfart har verkets tematik fått alltmer fördjupad relevans.  Inspelad runt om i hela det nedstängda operahuset erbjuder Continuim – the film unika och associationsrika inblickar av livet och miljöerna bakom kulisserna. Dansarna i GöteborgsOperans Danskompani fångas av tiden i en berättelse lika surrealistisk som verkligheten", skriver operan i ett pressmeddelande. 



Filmen som är regisserad av Daniel Kedem i samarbete med Christine Gouzelis och Paul Blackman, är en kreativ lek och ett slags metaberättelse om en känslostormande fiktiv filminspelning och en scenkonstföreställning under uppbyggnad. Vi ser surrealistiska associationer och situationer, monologer på språk som kinesiska och ryska, och aktörer som hetsas att fortsätta ända fram till kanten och till att våga hoppa.  

CONTINUIM - THE FILM PREMIÄR 22 JANUARI kl 18 Tillgänglig t. o. m. 31 mars på gofilm.se: https://gofilm.se/continuim-the-film 

Ingen kostnad eller inloggning.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild

Kommentarer