SkiStars svar på de nya pandemireglerna

Den nya pandemilagen innebär inte att man stänger ner helt uppe i fjällen, SkiStars verksamhet fortsätter som vanligt men naturligtvis med olika försiktighetsåtgärder.



Riksdagen har nu antagit en så kallad pandemilag som ska hindra smittspridningen av covid-19. Nu har SkiStar skickat ut ett nytt pressmeddelande om att de inför vintersäsongen infört en rad försiktighetsåtgärder för att göra det tryggt och säkert för sina gäster på deras skidorter. Men som det står att läsa i meddelandet så påverkas inte påverkas i dagsläget inte driften av skidanläggningarna och utomhusmiljöerna utan håller öppet som vanligt - med goda snöförhållanden i pisterna. Däremot blir det en del konsekvenser för vissa inomhusmiljöer.

Så påverkas du i SkiStars inomhusmiljöer: 

-Värmestugor: SkiStar stänger alla värmestugor från och med söndag den 10 januari i Vemdalen, Sälen och Åre. I vissa fall, där det är möjligt kommer de att hållas öppet så att toaletter kan användas utan tillträde till själva värmestugan. Värmestugorna med servering (Sälen/Åre) samt utrymmena i anslutning till  Ski in-Korv out kommer att hållas öppet då dessa går under de regler som gäller för restauranger. 

-SkiStarshop och Concept Store: många har redan system för maxantal och skyltning kring detta men en översyn görs för att säkerställa att reglerna följs. 

-Gästboende: antalet gäster i SkiStars boenden berörs inte av denna lag utan det är precis som tidigare en rekommendation och gästens egna ansvar att resa ansvarsfullt och att umgås i sin sociala bubbla. 

–Har man av- och ombokningsförsäkring så kan de hjälpa gäster i större sällskap att boka om för de som önskar byta boende i mån av plats. 

Av Agneta Nisbeth

Foto: SkiStar

Kommentarer