Snart kan du resa till Icehotel i Jukkasjärvi - med Ving

Charterbolaget Ving anserar nu en vinternyhet norr om polcirkeln – paketresor till Icehotel i Jukkasjärvi med möjlighet att uppleva spektakulärt boende i is och snö, isskulptering, norrskenssafari och hundspann. Första resan går av stapeln i februari.


I december lanserade Ving en sina nya varumärkesidentitet med fokus på fler personliga upplevelser och välmående, som nu med egna weekendresor till Icehotel i Sverige. Paketresorna erbjuds fredag-söndag från Stockholm under perioden februari-april och resan sker med SAS reguljärflyg till Kiruna. I paketen ingår två nätters boende (en natt i spektakulära isrum samt en natt i ett uppvärmt hotellrum), frukostbuffé, en kortare transfer och isskulptering. Önskas en fyrarätters ismeny, norrskenssafari och hundspann kan läggas till vid bokningstillfället.  

– Intresset för naturupplevelser har ökat och med det efterfrågan på det unika, lokala och personliga. Det känns därför väldigt roligt att vi kan bredda vårt utbud ytterligare med Icehotel, ett arktiskt äventyr på hemmaplan. Det här är en unik möjlighet för alla vinterälskande svenskar som vill uppleva mytomspunna naturfenomen, gnistrande snö, ett boende utöver det vanliga och bli ett med naturen, dessutom på ett tryggt sätt då i stort sett alla aktiviteter äger rum utomhus. Med våra weekendpaket kan vi erbjuda ett lägre pris än om man skulle boka samma resa själv och att Icehotel bara ligger 1,5 timmes flygresa bort från Stockholm gör det till den perfekta hemester-destinationen, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.  



Icehotel är numera ett begrepp som är känt över hela världen och finns med på många människors lista över drömdestinationer. Ett hotell helt skapat av is och snö beläget vid Torne älv i Jukkasjärvi, 20 mil norr om polcirkeln.

– Samarbetet med Ving är ännu ett steg i riktningen att göra Icehotel mer tillgängligt för den nordiska gästen. Vårt gemensamma erbjudande är spännande och fullmatat med fantastiska naturupplevelser i friska luften här uppe norr om polcirkeln, säger Malin Franck, VD på Icehotel.  

Själva Icehotel består av tre delar: Vinterhotellet är den del som byggs upp på nytt varje år under december för att sedan smälta tillbaka till sitt ursprung i april, här finns konstsviter och isrum och en ceremonisal. Allt skapat för hand av konstnärer från när och fjärran, vilket gör upplevelsen här unik. Icehotel 365 är den del av hotellet som har öppet året runt och här finns konstsviter av is och snö som kyls ner av solenergi under sommarhalvåret. Här ligger också Icebar, helt skapad av den arktiska naturisen från Torneälven där drinkarna serveras i isglas. Middag kan avnjutas i prisbelönta Icehotel Restaurant, som serverar rätter inspirerade från naturen runt omkring.  

Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving

Kommentarer