Tips på rundresor i Sverige med Scandorama

I några artiklar framöver kommer att jag berätta lite om vad som finns i form av gruppresor i Sverige, med några av de större rundresebolagen. Först ut är Scandorama.

Här en bild från Dalarna.

Vad sägs om en rundresa i Sverige, från Lappland till Dalarna? Eller kanske en tur på Göta Kanal passar bättre? Nu satsar bolagen på att erbjuda allt fler spännande rundresor med guide på hemmaplan. Först ut är Scandorama och här kommer några av deras egna rundresor i vårt avlånga land.

Dalarna - Här får man uppleva Siljans vackra stränder, landskapets levande traditioner och dramatiska historia i det som av många ansas vara det mest svenska vi har: Dalarna med både Ornässtugan och Carl Larsson gården. 

Stora Sverigeresan.


Stora Sverigeresan - Här får man se det vackra Lappland, Unescoskyddade Höga kusten och den legendariska Inlandsbanan som bjuder på upplevelser man kanske inte trodde var möjliga att finna i vårt eget land. Sedan bär det av till Dalarnas kulturbygd med sina oöverträffade naturscenerier. Dessutom besöker man vår huvudstad som har så mycket att erbjuda.


Bohuslän över en weekend.

Bohuslän Weekend - Den karga och kärva naturen gömmer inbjudande badvikar, sömniga fiskesamhällen med snirklig trähusarkitektur och trevliga serveringar som bjuder ut nyfångade skaldjur i skärgårdsmiljö. Man besöker både Uddevalla och Tjolöholms eleganta slottspark.

Göta Kanal

Göta kanal & Östergötland Weekend - Sveriges blå band - Göta Kanal - bjuder på en avkopplande färd genom vackra kulturlandskap. Här stannar man till i både Vadstena och Linköping  och utsikten från Omberg tar andan ur oss och man får tid att strosa i välbevarade Söderköping. 

Res med Inlandsbanan 

Inlandsbanan med Dalarna och Jämtland - Här reser man både med buss och tåg genom landet med sjöar, orörd vildmark och svensk kulturhistoria. Besök ingår i Tällberg, Siljansbygden och fäbodar väntar i Dalarna. Från Mora tar man sedan Inlandsbanan genom Härjedalen och Jämtland till Sveriges mittpunkt Östersund vid Storsjön. Ett besök i Uppsala och huvudstaden ingår också. 


Lappland med Narvik

Lappland med Narvik & Lofoten - Här kan man se både Sverige och Norge, från Narviks nutidshistoria och Lofotens naturscenerier till kyrkstadens världsarv och sommarsolens norrländska riviera vid Pite Havsbad. Från kust till kust tar man sig genom vildmark och trädtoppar, gruvgångar och isskulpturer.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Scandorama

Kommentarer