Fortsatt tufft för Norwegian

Det visar sig att efterfrågan är fortsatt låg för resor utomlands, något som påverkar alla flygbolag, så även Norwegian.




Det har varit ett tufft år för alla flygbolag i världen och problemen fortsätter. Norwegians trafiksiffror för januari är kraftigt påverkade av lägre efterfrågan till följd av reserestriktioner i Europa. I ett nytt pressmeddelande läser vi att i januari flög 74 224 kunder med Norwegian, 96 procent färre än samma månad förra året. Den totala kapaciteten (ASK) minskade med 98 procent och passagerartrafiken (RPK) minskade med 99 procent. Den så kallade kabinfaktorn var på 35,9 procent, en minskning med 45 procentenheter. 

– Pandemin fortsätter att påverka verksamheten negativt och reserestriktioner gör att färre kan eller vill resa nu, men vi hoppas och tror att det kan förändras framåt sommaren. Vi gör allt vi kan för att komma ut ur reorganiseringen som ett starkare och mer konkurrenskraftigt bolag och vi ser fram emot att kunna önska fler kunder välkommen ombord framöver, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram. 

I genomsnitt hade Norwegian åtta flygplan i drift i januari, huvudsakligen på norska inrikeslinjer. Totalt genomförde Norwegian 96,8 procent av de planlagda flygningarna i januari och punktligheten var på 90,4 procent.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Norwegian

Kommentarer