Jag hjälper våren på vägen

 Det har äntligen blivit lite varmare ute och stora delar av marken här ute hos mig är nu fri från snö, förutom på vissa ställen i norrläge och i några trista snöhögar.



Men det har regnat en del och det, tillsammans med all snösmältning, bildar stora vattenpölar som jag i veckan försökt att leda ner till dikena längs vägen. Jag försöker att hjälpa våren lite och det känns lite som att vara barn på nytt, lika kul då som nu att göra så rännilar i marken...



Det har annars varit en härlig vecka att ut och gå igen då all is på mina vägar äntligen försvunnit. Jag har verkligen varit försiktig att inte inte gå ut på de isiga för att inte riskera att ramla, speciellt i dessa dagar vill man ju inte belasta sjukvården i onödan. Men nu känns det faktiskt som våren äntligen kommit och dagstemperaturen har stigit rejält, det är över 6 grader redan nu på morgonen.

Just nu har jag blivit lite förkyld men jag hoppas ändå komma på fötter natt igen och ge mig ut i naturen här i Knivsta, hoppas ni har det bra därute också!


Text och foto: Agneta Nisbeth



Kommentarer