Laga en läcker tiramisu till helgen

När vi inte kan resa till Italien kan vi i alla fall laga till något gott därifrån. Och en fin tiramisu gör vem som helst glad. Här får ni det klassiska tiramisu–receptet med mascarpone och espresso av företaget Zeta. 




Det här behöver du för att laga till din läcka italienska efterrätt, receptet är för fyra personer:

4 ägg, separerade gulor och vitor 

1,5 dl florsocker 250 g 

Zeta mascarpone 

2 dl espresso (eller starkt kaffe) 

1 dl marsalavin (eller vin Santo) 

10-12 savoiardikex


Så här gör du:

Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt mascarponeosten och vispa till en slät kräm. Vispa äggvitan till vitt skum i en separat bunke och vänd ner i mascarponesmeten. Blanda kaffe, marsalavin och florsocker. Tillsätt 3 msk av blandningen i mascarponekrämen. Doppa kexen snabbt i kaffeblandningen och lägg i botten på en skål eller i glas. Lägg på lite ostkräm och lägg på ett nytt lager med kaffedoppade kex. Avsluta med ostkräm och stryk ytan slät. Pudra över med kakao och ställ i kyl minst 30 minuter.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Zeta

Kommentarer