Mer digitala roligheter på Naturhistoriska Riksmuseet

 Lagom nu till sportlovet, nu bli den dinosaurie-älskande karaktären Dino-Doris på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm digital.



För er som inte vet något om henne så är Dino-Doris den kunniga och entusiastiska dinosaurie-älskaren på museet som har mött de fysiska museibesökarnas längtan efter att höra alla spännande fakta om dinosaurier. Lagom till sportlovsveckorna välkomnas nu besökarna in i Dino-Doris värld med tio korta filmer och interaktivt material som quiz och möjlighet att ställa frågor. Själva karaktären Dino-Doris kom till redan 2015, för att på ett "inspirerande och tillgängligt sätt berätta om dinosaurierna och jordens historia" skriver museet.

Och Dino-Doris frågor är många; Varför heter Tyrannosaurus rex inte Tyrannosaurus regina? Varför kläcktes dinosaurierna ur så små ägg? Och varför är dinosaurien Iguanodons tumme så spännande?


Fakta 

Det digitala materialet med Dino-Doris består av tio stycken kortfilmer som berör olika ämnen inom temat jordens historia och dinosaurier. På temasidan på museets webbplats kan man även ställa frågor om dinosaurier, läsa intervju, delta i quiz och mycket annat: www.nrm.se/besokmuseet/motdinodoris

Av Agneta Nisbeth

Foto: Naturhistoriska Riksmuseet

Kommentarer