Så förbereder sig SkiStar inför sportloven

Nu förbereder sig SkiStar för att ta emot alla de väntande sportlovsgästerna i fjällen under de kommande fyra veckorna. Så här har de gjort för att öka säkerheten på plats.



Tack vare ljusare dagar och mycket bra snöförhållanden på SkiStars samtliga destinationer i Sälen, Vemdalen och i Åre är liftarna öppna längre och gästerna har stora ytor och många välpreparerade backar i skidsystemen att njuta av. SkiStar berättar i ett nytt pressmeddelande att de har tillsammans med vården, regionen, branschorganisationen SLAO, FHM, Länsstyrelserna och näringen via destinationsbolagen på skidorterna tagit fram en rad försiktighetsåtgärder för att göra det så tryggt och säkert som möjligt för gäster, personal och invånare under pågående coronapandemi. 

- Intresset är fortsatt stort att spendera sportlovet i fjällen och vi förväntar vi oss ett normalt besöksantal i år. Vi på SkiStar har gjort allt vi kan för att det ska vara tryggt och säkert hos oss, men nu måste alla hjälpas åt att fortsätta följa råd och rekommendationer och inte ta semester från corona på fjällsemestern, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.



8 tips för en trygg och säker vistelse under sportloven: 

Förboka skidhyra, skidskola och SkiPass på skistar.com eller i SkiStar-appen för att undvika trängsel 

Umgås bara med din familj eller i din sociala bubbla och planera er skiddag tillsammans, t ex tider för när och var du bl a äter lunch eftersom värmestugorna är stängda 

Planera inköp och besök i butiker, räkna med längre kötider utomhus så klä på dig ordentligt och gå helst bara 1 person per sällskap/familj 

Stanna hemma om du är sjuk och åk inte till fjällen om du har förkylningssymtom 

Planera i förväg för hur du tar dig hem smittsäkert om du skulle bli sjuk 

Se också till att planera din resa till och från skidorten så att det också sker smittsäkert Håll en stavlängds avstånd och följ SkiStars försiktighetsåtgärder på skidorten. 

I SkiStar-appen hittar du senaste nytt på skidorten och ställ gärna in push-notiser så att ingen viktig information missas 

Håll dig uppdaterad kring smittoläget gällande covid-19 inför och under resan samt följ de allmänna råden och rekommendationerna från myndigheterna.




Exempel på försiktighetsåtgärder som SkiStar genomför med anledning av covid-19  

-Anpassade kösystem

-Stängda värmestugor

-Ingen after-ski 

-Verksamheter flyttas utomhus

-Hemleverans

- Hemkörning av hyrd skidutrustning till boendet. I Åre och Sälen har SkiStar ett samarbete med Coop där SkiStars gäster kan beställa mat online med ett specialerbjudande. 

-Kontaktlös hantering av SkiPass, digital incheckning till boende och viktiga funktioner i SkiStar-appen: 

-Utökade öppettider i liftarna: morgon- och kvällsskidåkning under högsäsong 

-Skidbussarna: har anpassade restriktioner i enlighet med gällande kollektivtrafik på skidorten  

-Flexibla avbokningsregler

-Särskilda rutiner för personal

Av Agneta Nisbeth

Foto: Skistar

Kommentarer