När vi kan resa igen - Upptäck nya stadsdelar i London

 Vi hoppas alla på att det snart ska gå att resa igen, så vi kan väl drömma oss bort under tiden och börja planera för kommande resor, som till häftiga London.



Här kommer några tips på ställen och platser att besöka i alltid lika häftiga London, kanske finns det någon plats du inte tidigare besökt eller vill tillbaka till. Här följer i alla fall några stadsdelar som den brittiska turistbyrån menar är värda ett besök när vi kan resa igen.


Rivington Street, i hjärtat av Shoreditch.

Den trendiga

I Shoreditch gjorde hipstertrenden sitt intåg i London och förde med sig mikrobryggerier, street art, hippa caféer och tillfälliga pop up-butiker, restauranger och klubbar. I den tidigare industriförorten huserar nu några av Londons mest populära nattklubbar, coola designgallerier och riktigt bra marknader – den mest kända är på Old street.  

Närmaste station: Shoreditch High Street.


Vida Bakery, Brick Lane, Shoreditch, London

Den som inte nöjer sig med mindre än det absolut senaste styr istället kosan mot Peckham. Liksom Shoreditch saknar området ett glamoröst förflutet – men stökig gängkriminalitet har här ersatts av en multikulturell och kreativ stämning. De närliggande konstuniversiteten har också satt sin prägel på stadsdelen.  Är du matälskare vill du inte missa Peckham Bazaar med alltifrån turkiskt till albanskt och iranskt i matväg. För en annorlunda barupplevelse beger du dig till Frank’s som huserar på taket till ett före detta parkeringshus.  

Närmaste station: Peckham Rye / Queens Road Peckham


Camden Market är ett mycket populärt shoppingområde.


Den shoppingsugne

Harrods och Selfridges i all ära, men London har faktiskt mer att erbjuda i shoppingväg.  I Shepherds Bush varvar du köpen med ett glas på någon av de många pubarna, eller varför inte ett teaterbesök. Strosa runt i sorlet på Sherpherd’s Bush Market – känd för sina tyger och sin falafel. Sedan 1914 har den funnits och stoltserar numera med över 90 olika handlare. Ett stenkast bort ligger den enorma gallerian Westfield med exklusivare butiker såväl som biograf och gym.  



Närmaste station: Shepherd’s Bush / Shepherd’s Bush Market

Kan du inte få nog av marknader? Fortsätt då till den livliga stadsdelen Camden. Här finns något för alla de miljontals shoppare som kommer varje år – designermärken, vintage, loppisfynd och antikviteter. Varken veganen, den glutenfrie eller köttälskaren blir missnöjd över matutbudet. 

Närmaste station: Camden Town


Perfekt för en pubrunda 

I London är det svårt, för att inte säga omöjligt, att hitta en stadsdel där det råder brist på schyssta pubar och barer.  För en klassisk pubupplevelse är Hammersmith att rekommendera – här ligger några av Londons äldsta pubar på rad längs med Themsen. Perfekt för att fånga solnedgången en sommarkväll. Letar man mer trendiga och kändistäta barer kan man istället fortsätta längs med floden till den angränsande stadsdelen Fulham.




Stiliga Hampstead

Här får ni istället kombination av de båda, det vill säga traditionella pubar med chans till kändisspaning, åk bara över till den lyxiga förorten Hampstead. Här ligger puben The Spaniards Inn, som nämns i två av Charles Dickens böcker och besöktes av poeterna Byron och Keats, och en annan vid namn The Garden Gate – båda med stora beer gardens och frestande menyer.


Ni kan också titta på filmen nedan där ni får se Londons mest ikoniska platser:




Av Agneta Nisbeth

Foto: Visit Britain

Kommentarer