Allt fler vill åka tåg till Jämtland i sommar

Det visar sig vara ett rekordstort intresse för att ta direkttåget upp till Jämtland i sommar och nu sätts nya turer in från Malmö via Stockholm.


En ökad efterfrågan gör att Snälltåget nu kommer erbjuda fler tågresor från Malmö via Stockholm till Jämtland i sommar. Det unika är att resenärerna kan åka hela vägen till de största fjällstationerna men också till de populära vandringslederna, samt enkelt ta sin utrustning ombord tack vare Snälltågets bagagevagn. 

Säsongen börjar den 7 juli och pågår fram till 26 september och nattåget avgår två dagar i veckan. I anslutning till tågresan erbjuder Snälltåget också transfer i form av buss eller taxi direkt till platser där vandringslederna börjar eller slutar. 

Idéer på resmål är Storulvåns Fjällstation för vandring i Jämtlandstriangeln, Vålådalens Fjällstation för vandring i Vålådalsfyrkanten och Åre med Åre Bikepark för downhill och cross-country på Åreskutan. 

- Vi ser ett ökat intresse för tågresor till Jämtland i sommar. Osäkerheten om det går att resa utomlands i kombination med ett ökat intresse för natur, friluftsliv och ”svemester” bidrar till den ökade efterfrågan, säger Marco Andersson, försäljningschef på Snälltåget. 

Snälltåget har en egen bagagevagn i nattåget till och från Jämtland vilket gör att man kan ta med sin cykel och vandringsutrustning på resan. 

-Vårt mål är att göra det prisvärt, enkelt och sömlöst att resa med oss till de vackra lederna och fjällstationerna i Jämtland. Genom att resa över natten med tåg gör du ett hållbart val och kommer utvilad fram för fjälläventyret. Jämtland erbjuder många aktiviteter och är fantastisk för den som vill fjällvandra och variera sin fjällsemester med olika aktiviteter. Vi hoppas att vår satsning kommer uppskattas av resenärerna, säger Marco.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Snälltåget

Kommentarer