Dröm er till Italien med dessa härliga filmer

Även om vi inte kan resa just nu är det härligt att kunna fortsätta att drömma. Jag längtar som ni vet vi det här laget alltid tillbaka till mitt älskade Italien.



På bilden ovanför kan ni se den fina staden Ascoli Piceno i regionen Marche, bara en av alla platser som finns att upptäcka i den vackra Italien. Sedan jag besökte Italien för allra första gången med mina föräldrar på 70-talet har jag bara återvänt och återvänt dit, gång på gång år efter år. På 80-talet bodde jag också där i ett par år, bland annat i Florens och Rom. 



Numera blir det bara ett par veckors semester om året och då oftast i Neapel som ni ser på bilden ovan. Där jag brukar hyra mig en egen lägenhet så jag åter får känna på hur det är att bo och leva i landet. Men tyvärr har det nu varit ett tag sedan jag rest tillbaka, av förklarliga skäl. När pandemin äntligen avtar så är Italien det första land jag kommer att besöka. Det är säkert.

En aktiv semester i Italien kan både vara stillsam och njutbar i sin enkelhet men också härligt aktiv. Medan du njuter av en vacker och varierande natur, en charmig landsbygd eller ett klarblått hav så finns alltid det goda bordet som ständig följeslagare – The Best of Two Worlds.

Men du kan också ägna dig åt mer fysiskt krävande aktiviteter som vindsurfing, cykling genom magiska landskap eller vandra i alperna.




Videon som kommer från den Italienska Turistbyrån är producerad här i Stockholm med fokus på en nordisk publik men kommer att användas internationellt, därför är den på engelska. Här nedan får ni ytterligare en film om La Bella Italia, njut och dröm redan nu om nästa resa.




Av Agneta Nisbeth

Foto: Agneta Nisbeth

Filmer: ENIT

Kommentarer