Här hittar du Sveriges hundvänliga hotell

Är du en hundägare och planerar en sommarsemester på hotell med din pälsbärande älskling? Nu finns en ny hemsida där landets hundvänliga hotell har listats.


I dagarna lanserades en ny hemsida där man samlat Sveriges hundvänliga hotell, stugor, Bed & Breakfast och vandrarhem. För det är allt fler som vill ta med sin hunden på semestern. Jordbruksverkets statistik för februari 2021 berättar att det finns 997 000 registrerade hundar i Sverige. Det är runt 10% fler hundägare än föregående år, enligt Svenska Kennelklubben och att många numera jobbar hemifrån har uppenbarligen ökat intresset för att bli hundägare.   

– Både jag och Lennart har länge saknat en hemsida där vi enkelt kunde boka hundvänliga hotell över hela Sverige. Det gav mig idén till Hundvänliga Hotell. Nu kan alla vi hundägare enkelt planera och boka våra semestrar!  Den nya hemsidan listar mer än 900 boende över hela landet med relevant information om vad det kostar att ta med hunden, vilka rum som kan bokas och vilka utrymmen på hotellet som hunden får vara med i, säger Charlotte Raboff, internet-entreprenör och ägare till dvärgtaxen Lennart, företagets självutnämnde kontorschef.

Fakta: Hundvänliga Hotell listar hotell, stugor, Bed & Breakfast och vandrarhem i Sverige som välkomnar hundar samt eventuella extrakostnader, vilka rum som är hundvänliga och var på hotellet hunden kan få vara med. Lennarts position som kontorschef är bara symboliskt. Han är mest aktiv under fikapauserna.

Av Agneta Nisbeth

Foto: hundvanligahotell.se 

Kommentarer