Rusning att boka resor till Thailand

Charterbolaget TUI märker en stor ökning av bokade resor inför nästa vinter. Och många vill redan nu säkra upp en resa till solen och gärna då till Thailand.




Bokningarna till Thailand har ökat med 150 procent jämfört med förra året, vilket är en rekordtidig försäljning och den högsta på sju år. Vissa avgångar är redan nu fullbokade. Även priset kan spela in, en stärkt krona har gjort resorna betydligt billigare, skriver TUI i ett pressmeddelande.  

TUI berättar att försäljningen till just Thailand har ökat med 150 procent i Sverige jämfört med förra året, vilket är en rekordtidig försäljning för Thailandsresorna – och den högsta på sju år. Vissa avgångar är redan nu fullbokade.

– Thailand är den stora favoriten för nästa vinter och vi ser ett rekordstort inflöde av bokningar. Svenskarna drömmer om att resa igen och det är exotiska destinationer som lockar, säger Adam Györki kommunikationsansvarig på TUI.      

Det är en stark krona gör att det nu är billigare för svenskarna att resa till Thailand. Just idag kan man räkna med cirka 1500 kr per person eller 3000-4000 kr billigare per bokning jämfört med ett år sedan.   

–  Den svenska kronan har stärks under det senaste året, det har gjort att vi svenskar kan resa till exempelvis Thailand för en betydligt lägre kostnad än tidigare.  Många tycker att det känns tryggare att boka en paketresa just nu när läget är osäkert, det kan även vara en av anledningarna till ökningen. Paketreselagen ger ett bra skydd, fortsätter Adam.  

Av Agneta Nisbeth

Foto: TUI

Kommentarer