Stegvis öppning för Malmös museer

Malmö Museer, Konstmuseet och Konsthallen öppnar i Malmö - Kulturförvaltningen påbörjar nu den stegvisa öppningen av verksamheterna med start den 29 mars förutsatt att smittspridningen i Malmö inte ökar.


Kulturförvaltningen i Malmö planerar nu för att stegvis öppna upp sina verksamheter utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer med start den 29 mars. Kulturförvaltningen fortsätter också att följa smittspridningens utveckling och smittskyddets rekommendationer vecka för vecka. 

– Vi påbörjar nu öppnandet av våra kulturverksamheter. Det hela ska ske stegvis. Eftersom vi fortfarande inte kan vara en plats där många människor samlas kommer det att vara möjligt att ta del av vissa delar av museernas verksamhet liksom Konsthallen. Vi arbetar hårt med att coronasäkra besöken så mycket det bara går, berättar Malmös kulturdirektör Pernilla Conde Hellman. 

För kulturförvaltningens publika verksamheter, som vänder sig till en allmänhet, har varit pausad sedan den 24 november 2020. Men från och med den 29 mars öppnar de nu upp delar av Malmö Museer, Malmö Konstmuseum och Malmö Konsthall. Malmö Museer och Malmö Konstmuseum kommer att öppna upp vissa utställningar med förbokning. Däremot kommer Akvariet, Ubåten och verkstäder att vara fortsatt stängda på grund av risk för smittspridning. Naturum Öresund öppnar den 6 april. 

Öppningen kommer att ske i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreslagna rekommendationer för museer och konsthallar där varje besökare ska kunna disponera minst 10 kvadratmeter av den tillgängliga ytan. Det handlar alltså om att ha ett maxantal för besökare som samtidigt får vistas i lokalerna.


Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild

Kommentarer