Trycket ökar - redan nu bokar många sina vinterresor

Redan nu har Ving fler inbokade resor till nästa vinter än ett normalt år och ressuget är stort. Och det är främst de över 50 år som bokat resor till värmen.



I takt med att allt fler blir vaccinerade blir det också allt fler som upptäcka världen och passar på att boka sin drömresa redan nu. Och det är de äldre åldersgrupperna som sticker ut jämfört med snittet: i åldersgruppen 65 år och uppåt har bokningarna hos Ving ökat med 30 procent jämfört med i fjol, då vinterbokningarna vid samma tid låg i linje med ett ”normalt år”. Störst ökning står ändå 50-64-åringarna för, där bokningarna har ökat med över 40 procent.

Kanarieöarna med Gran Canaria och Teneriffa lockar de lite äldre åldersgrupperna till vintersäsongen, men Ving ser även en stark efterfrågan till mer långväga resmål. Bokningarna till exempelvis Thailand har ökat stort i åldersgruppen 50-79 år och där ser Ving nu en ökning med nära 70 procent jämfört med tidigare år. Allt fler bokar också dyrare resor, där exempelvis Jorden runt-kryssningar och Maldiverna ökar i efterfrågan. 



- I takt med att fler blir vaccinerade ökar lusten att åter upptäcka världen och boka resor, både bland familjer och äldre. Till vintern ser vi särskilt en ökning i ålderskategorierna 50-64 år samt bland seniorerna, 65+.Efter ett år där många inte har rest ser vi också ett tydligt mönster att många har sparat och nu vill unna sig lite extra. Från att allt fler unnar sig ett bättre rum och ett finare hotell till att många bokar in en riktig drömsemester där man vill uppleva resmål på sin bucketlist, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.  

Till vintersäsongen 2021/22 ser Ving, förutom 65 år och uppåt samt par i 50-64-årsåldern, även en ökad efterfrågan bland familjer med lite äldre barn (barn 12-17 år) där bokningarna har ökat med drygt 20 procent jämfört med i fjol.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving

Kommentarer