City sightseeing I Visby till sommaren

Redan nu från sommaren 2021 kommer företaget Stromma Sverige att starta egna sightseeing-turer i och runt Visby på Gotland. 



Med start i juni kommer de välkända röda sightseeing-bussarna nu också att synas i Visby och knyta samman olika besöksmål. Bussarna blir så kallade hop on hop off-turer som trafikerar de stora besöksmålen runt Visby, såsom Kneippbyn, ringmuren, färjeterminalen och Lummelunda. 

- Vi jobbar nu med ett antal lokala representanter i besöksnäringen i Visby för att skapa en service som passar ihop med andra verksamheter. Vårt mål är att kunna utveckla detta ännu mer framöver, såväl på sommarsäsongen som andra delar av året, säger Oscar Carheden, chef för Strommas sightseeingverksamhet. 

Några bussar kommer sedan att få sin huvudort året runt i Visby. Så här skriver företaget i ett pressmeddelande:

"Det ger även runt tio nya säsongsanställningar på Gotland, med en ambition att utveckla verksamheten under övriga året. Fakta sightseeingbussar i Visby. Genom etableringen utvecklar Stromma turisterbjudandet ihop med lokala aktörer och runt tio arbetstillfällen skapas på Gotland". 

- Turen kommer att guidas via lurar på tre språk, svenska, engelska och tyska. - Hållplatser blir bland annat längs Visbys ringmur, Lummelunda, Snäck, Visby flygplats och färjeterminalen. - Resenärerna kan välja att åka turen som en guidad rundtur eller hoppa på och hoppa av längs vägen. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild

Kommentarer