Den 13 april öppnar Naturhistoriska riksmuseet igen

Idag, tisdagen den 13 april 2021, är Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm åter redo att ta emot fysiska besökare på plats i museet. 




Återöppningen av Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm den 13 april 2021 kommer givetvis att ske med uppdaterade smittskyddsåtgärder som möter Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Men för alla de som ännu inte kan eller vill bege sig dit erbjuder museet ett fortsatt rikt digitalt utbud.

Naturhistoriska riksmuseet har hållits stängt sedan 30 oktober 2020 och har under den tiden haft en tät kontakt med besökarna i digitala kanaler. Besöksantalet är begränsat och för att besöka museet behöver kostnadsfria biljetter bokas i förväg till specifika pass. 

-Det känns härligt att med stöd av regelverk och ett omsorgsfullt förberedelsearbete åter få välkomna besökare till museet. Vår erfarenhet från den period då vi på ett pandemianpassat sätt hade öppet under sommaren och hösten är att museibesöket upplevdes som tryggt och välkomnande, säger Lisa Månsson, Museiverksamhetschef vid Naturhistoriska riksmuseet. 

All programverksamhet i museet är på grund av rådande smittskyddsrestriktioner inställd och Cosmonova hålls stängt tills vidare.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Pressbild

Kommentarer