Några skäl till att testa agriturismo - bo på ett mysigt lantställe i Italien

För den som vill se mer av den underbara italienska landsbygden och inte är ute efter nattliga nöjen så kan jag verkligen rekommendera att bo på en lantgård - agriturismo.



Agriturismo är för många den optimala drömmen om Italien, här kan du bo på ett charmigt lantställe som ofta har egen produktion av vin, olivolja, ost eller andra delikatesser. Tänk lyckan att själv kunna gå ut i köksträdgården och skörda solvarma grönsaker till middagen. För att sedan njuta av fridfullheten och det autentiska livet på landet. Några gårdar är moderna och lite trendiga, andra mer rustika och gammaldags, men charmen finns där och maten är hemlagad och läcker. En del har egna pooler och ordnar andra aktiviteter som matlagningskurser.

För det finns många olika varianter av agriturismo och du kan själv söka upp gårdarna via nätet på deras egen sajt Agriturismo.it eller boka via en resebyrå.

Jag har här tidigare skrivit om In Italia Resor som specialiserat sig på resor just till Italien, nu har de slagits samman med den nätbaserade resebyrån Escapeaway som erbjuder flera olika varianter av boenden runt om i Italien - och andra länder med för den delen. Resebyrån har flera olika gårdar inom agriturismo att erbjuda, så här skriver de på sin sin sajt där de också förklarar med om just vad agriturismo innebär: 


Några exempel på vad som finns att välja på av agriturismo i Italien.

"Italien har en specifik lag som definierar en "agriturismo". Det måste finnas någon form av produktion av livsmedel i en viss mån, innan man kan kalla sin gård för en agriturismo - och många svenskar har fallit för denna unika semesterform, som är helt annorlunda än en traditionell italiensk semester. Tillsammans med din familj kan du njuta av en mycket genuin semester där ni får en inblick i livet på landet, som typiskt ligger omgiven av en vacker natur, och ofta nära intressanta, historiska städer."

Läs mer om agriturismo och alla de olika gårdar som Escapeaway har att erbjuda på deras sajt här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Escapeaway

Kommentarer