Norwegians rekonstruktion har godkänts

Den norska domstolen Oslo Byfogdembete har nu godkänt Norwegians rekonstruktionsplan i Norge. Därmed har koncernens båda rekonstruktionsprocesser i Norge och Irland godkänts och bolaget fortsätter processen med att ta in nytt kapital.



Den norska domstolen fattade sittbeslut efter att borgenärerna godkänt Norwegians rekonstruktionsplan i en omröstning som avslutades i fredags, 9 april. 

– Vi är mycket glada över det här viktiga avgörandet. Nu har vi tagit oss igenom de två största juridiska milstolparna och kan se fram emot att fortsätta arbetet med att hämta in nytt kapital, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram. 

Så här skriver bolaget i ett pressmeddelande: "Besluten i både Norge och Irland vinner laga kraft när det planerade kapitalet har hämtats in. Kapitalinhämtningen förväntas vara genomförd under maj månad". 

–Jag är stolt över att leda ett företag där det finns en helt enastående kämparanda. Och jag är samtidigt väldigt tacksam för att vi har fått avgörande stöd för att kunna fortsätta verksamheten, fortsätter Schram. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Norwegian

Kommentarer