Nu säljs flygbolaget Novair

Nu berättar charterbolaget Apollo i ett pressmeddelande att de säljer sitt flygbolag Novair till det danska företaget Jet Nordic Group.



Det är DER Touristik och Apollo som nu äljer flygbolaget Novair till danska Jet Nordic Group. I ett pressmeddelande skriver de att "försäljningen bygger ett strategiskt långsiktigt och nordiskt samarbete mellan parterna, samt ger möjighet till större och tydligare kundfokus".

– Det här är en plan för framtiden. Vi tror att resandet kommer tillbaka starkt. Nu kan Apollo och Jet Nordic Group lägga ännu större resurser och fokus på våra resenärer, säger Leif Vase Larsen, CEO på DER Touristik Northern Europe.  

Och den nye köparen säger så här:

– Jag köper ett välskött flygbolag som flugit Apollos kunder i 20 år, och tillsammans med Jettimes årliga 500 000 resenärer, är våra två företag grunden för en stark, nordisk plattform att växa utifrån, säger Lars Thuesen, som äger Jet Nordic Group.  



Tanken bakom försäljningen är att DER Touristik, Apollo och Jet Nordic Group ska "bidra till synergieffekter på marknaden, ett skarpare fokus och lönsamhet för alla parter, särskilt under lågsäsongen".  

– Det är nödvändigt, att vi tillsammans växer oss större i framtiden, så att vi är fortsatt relevanta och kan erbjuda konkurrenskraftiga priser och behålla den starka nordiska kvalitetes- och serviceprofilen som båda parterna idag representerar, säger Lars Thuesen.  

Novair har cirka 240 000 årliga resenärer, cirka 120 medarbetare och två flygplan av typen Airbus 321 NEO. Försäljningen genomförs i augusti 2021, och Novair förblir tillgängligt för Apollo via det strategiska samarbetsavtalet.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Apollo




Av Agneta Nisbeth

Foto: Apollo

Kommentarer