Skånes Djurpark tar glamping till nästa nivå

Det nya boendet i Skånes Djurpark, "Wild Lodge", tar hemester och glamping till nästa nivå där du också kan resa runt bland mäktiga kronhjortar men också få massor av andra spännande upplevelser.



Skånes Djurpark satsar nu på “Wild Lodge”, det vill säga upphöjda stugtält på 40 kvadratmeter som är utrustade med dusch, toalett, dubbelsäng, våningssäng till barnen, fri minibar med glass och storslagen utsikt över kronhjortarnas dal. 


I sommar kommer Skånes Djurparks gäster att kunna uppleva parken både dag och natt i kombination med ett unikt boende omgivet av kronhjortar. På dagen kan man utforska parken med Fåret Shaun Land, Expedition Upp, hinderbanor och vattenleksområden. Efter stängning följer man med på matningsexpedition till de nordiska djuren. 




– Under kvällen blir stämningen i parken magisk då många av djuren blir extra nyfikna och visar sig på andra sätt än på dagen. Genom vårt koncept kommer barnen att vara aktiva, utforska naturen och lära känna djuren på ett roligt sätt, säger Anna Blinkowski, ansvarig zoolog på Skånes Djurpark. 

Djurparkens tältby Camp Oak som ligger mitt i skogen blev en populär destination och sålde slut förra sommaren. Nu till sommaren utökas övernattningsmöjligheterna i djurparken med nya konceptet "Wild Lodge" och gör därmed plats för ytterligare familjer som kan uppleva ett unikt tvådagarsäventyr. 



- Att övernatta utomhus tillsammans med familjen ligger helt rätt i tiden. För den som vill ha en upplevelse utöver det vanliga, och inte har lust att själv ordna med tält, planering och mat, passar vårt koncept perfekt, säger Glenn André Viste Bøe, VD på Skånes Djurpark. 

Och de tio nya tälten är verkligen inte några vanliga familjetält. Bakom tältdukarna finns stugor på 40 kvadratmeter med kök, allrum, badrum och två sovrum. De främsta tälten har utsikt över kronhjortshägnet och hjortarna kan komma tätt inpå husknuten. 


- Det blir otroligt häftigt. Att vakna upp i gryningen, hälla upp en kopp kaffe och äta frukost tillsammans med familjen och kronhjortsflocken precis nedanför, säger Glenn André. 

De nya boendena är inflyttningsklara efter midsommar. I boendepaketet ingår två dagar i parken, kvällsmat och frukost samt guidade turer till djuren utanför parkens öppettider. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Skånes djurpark

Kommentarer