SkiStar ska satsa på säkerhet inför påsken

Nu börjar påskens ledighet och flera av er planerar säkert att resa iväg under helgen. Ska ni till fjällen så kanske ni vill läsa detta.


SkiStar säger sig nu fortsätta artbetet med alla försiktighetsåtgärder för att minska smittspridningen av covid-19. De berättar i ett pressmeddelande att snöförhållandena inför påskhelgen är mycket goda på samtliga destinationer och de allt ljusare dagarna gör att backarna kan vara öppna längre så gästerna kan sprida ut sig i skidsystemen. 

- Vi ser fortsatt ett stort intresse i Sverige att besöka SkiStars destinationer i Sälen, Åre och Vemdalen och vi har ett normalt bokningsläge inför påskveckorna. Samtidigt gör inrese- och karantänsreglerna att vi har väldigt få utländska gäster i år och heller inga svenskar som kan åka till våra norska destinationer i Trysil och Hemsedal. Extra glädjande är dock att hittills har hela 88% av alla gäster på samtliga destinationer känt sig säkra och trygga när de besökt oss och vi gör allt vi kan för att det ska bli så även under påskhelgen, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB. 

SkiStar menar att bokningsmönstret hittills under vintersäsongen och även inför påsken visar att gästerna tar ansvar: många bokar mindre boenden för t ex 4-6 personer istället för att fler familjer går ihop och bor i en stor stuga tillsammans, man reser bara med familjen och umgås i sin sociala bubbla. 

- Vi är väldigt nöjda med hur vintersäsongen har gått hittills med bra samarbete med näringen, regionen och vården på våra skidorter tillsammans med våra gäster. Det viktiga nu är att hålla i och hålla ut. Vi uppmanar alla som planerar ett besök hos oss fortsatt ta ansvar och följa våra försiktighetsåtgärder och myndigheternas råd och rekommendationer, säger Niclas Sjögren Berg, operationell direktör på SkiStar AB.  

8 tips för en trygg och säker vistelse under påskhelgen: 

Förboka skidhyra, skidskola och SkiPass på skistar.com eller i SkiStar-appen för att undvika trängsel.

Umgås bara med din familj eller i din sociala bubbla och planera er skiddag tillsammans, t ex tider för när och var du bl a äter lunch eftersom värmestugorna är stängda 

Planera inköp och besök i butiker, räkna med längre kötider utomhus så klä på dig ordentligt och gå bara 1 person per sällskap/familj 

Stanna hemma om du är sjuk och åk inte till fjällen om du har förkylningssymtom 

Planera i förväg för hur du tar dig hem smittsäkert om du skulle bli sjuk 

Se också till att planera din resa till och från skidorten så att det också sker smittsäkert 

Håll en stavlängds avstånd och följ SkiStars försiktighetsåtgärder på skidorten. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: Skistar

Kommentarer