Apollo har öppnat sina destinationer i Grekland

Förra veckan gick det första charterplanen med Apollo till Grekland. Allt tack vare vaccinationer och en minskad smittspridning.



Tack vare landets vaccinationsframgångar och en minskad smittspridning kan nu Grekland åter välkomna internationella besökare från och med den 15 maj. Apollo flyger nu både till Kreta, Rhodos och Epirus - Parga och Sivota.

– Grekland har de senaste veckorna stegvis lättat på restriktioner och bland annat öppnat restauranger, barer och caféer. Till helgen öppnar Grekland upp helt för utländsk turism och Apollo inviger sommarsäsongen med flyg till Kreta, Rhodos och Epirusområdet och längre fram i juni öppnar vi fler destinationer. Vi har många nyheter i år och det känns bra att äntligen få visa upp allt detta under trygga former, säger Nina Hornewall, kommersiell direktör Apollo. Vi har utvecklat resevillkoren och ökat tryggheten och flexibiliteten för kunderna i det vi kallar för det ”trygga valet”. Det ska gå lätt att boka och lika lätt avboka och kan man av något skäl inte resa betalar Apollo alltid snabbt tillbaka kundens pengar.

Charterbolaget Apollo kommer att löpande uppdatera informationen på hemsidan om både inresebestämmelser och vilka restriktioner som gäller i respektive land. Dessutom finns som vanligt Apollos destinationspersonal på plats. För inresan gäller än så länge att resenären ska ha fyllt i formuläret Passenger Location Form samt kunna uppvisa ett negativt PCR-test. Många av Apollos destinationer ligger dessutom i regioner med låga eller inga smittal och med god progress i vaccinationsprocessen. 

 


– Bokningstrenden är just nu starkt positivt, vi bokar mer än dubbelt så många passagerare per dag just nu än vad vi gjorde för två veckor sedan och trenden fortsätter uppåt ser det ut som, troligtvis allt eftersom vaccinering rullar på, fortsätter Nina Hornewall.  Med på flyget till Preveza, Epirus, den 17 maj finns också cirka 100 olympiska elitidrottare på väg till nya sporthotellet Sivota Retreat och ett olympiskt träningsläger som förberedelse för de kommande olympiska spelen.

Apollos avgångar till Grekland från och med lördagen 15/5:  - Kreta (Stockholm) - Rhodos (Stockholm) - Parga/Lefkas/Sivota (Stockholm och Göteborg)  Fler resmål i Grekland från fler flygplatser i Sverige kommer att starta upp i slutet av maj och under juni månad.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Apollo

Kommentarer