Europa öppnar upp - det blir lättare att resa igen

Europa öppnar upp och med veckans lättade restriktioner kring inresa i Sverige förenklas resandet ytterligare för alla ressugna svenskar. Ving förväntar en kraftig ökning av bokningar efter beskeden.



Det finns fler saker som nu går att många säkert tänker planera en utlandsresa denna sommar. Resenärer som befunnit sig utomlands kommer inte längre att behöva ta ett Covid-test vid hemkomst, inte heller sitta i karantän, utan kan nu resa in i landet som normalt. Efter veckans besked, tillsammans med att det redan sedan tidigare varit möjligt att resa med ett negativt test, så förväntar Ving nu något av en explosion i bokningarna av resor, liknande det som skedde i Danmark då landet öppnade upp igen och reserestriktionerna lättades. Ving berättar i ett pressmeddelande ett derassysterbolag Spies såg då en ökning på drygt 160 procent på bara några dagar - jämfört med ett normalt år.  



Sedan några veckor tillbaka är Ving igång med sommarsäsongens resor med flyg till Gran Canaria, Mallorca, Rhodos och Kreta. Inom kort öppnar även Cypern och Kroatien. Redan nu kan alla med negativa covid-test, som subventioneras av Ving, resa iväg. Från den 1 juli kommer även EU-gemensamma Covid-certifikat, som utöver ett negativt test ska öppna för resor för de med antikroppar eller som fått vaccin. 

Så här skriver Ving vidare: "Turismens återkomst är mycket efterlängtad och öppnandet av Europa välkomnas varmt  av både lokalbefolkning på turistorterna och bland ressugna svenskar, vilket inte minst märkts i samband med att de första ankomsterna nu har kommit till de stora turistdestinationerna i Medelhavet med fulla flyg. Vings första avgångar för sommarsäsongen har i stort sett varit fullbokade och de kommande veckorna är även dem välbokade. I Sverige har efterfrågan ökat successivt inför sommaren och den senaste månaden har nybokningarna ökat med 35 procent jämfört med månaden innan".


Av Agneta Nisbeth

Foto: Ving

Kommentarer