Fullbokade charterflyg när sommarsäsongen startar

Under onsdagsmorgonen lyfte Vings första flyg för sommarsäsongen från Arlanda och avgången, som går till Gran Canaria, var helt fullbokad. 


Trenden med fullsatta flyg fortsätter även de närmaste veckorna där de kommande tre avgångarna är så gott som fulla hos charterbolaget Ving. på övriga flyg senare i maj finns fortsatt platser kvar. Det är Gran Canaria som öppnades först av Vings sommarresmål, därefter kommer Mallorca, Kreta och Rhodos, följt av övriga Medelhavs-destinationer.

I en färsk undersökning från Ving med 4 248 respondenter visar det sig att mer än hälften (53 %) av de svarande känner sig mer benägna att boka en resa nu jämfört med för en månad sedan.   

– Det märks tydligt att många vill iväg då de första avgångarna här i maj är helt fullbokade. Bäst bokat är det annars under sensommaren, juli-september, där nybokningarna har ökat med 70 procent jämfört med för tre veckor sedan. Förra veckan såg vi även ett trendbrott för juni som var den månad som bokade bäst. Vi vet att många har sparat mer pengar än vanligt under pandemin och för många står en efterlängtad resa då allra högst i kurs, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.   

De mest omtyckta hotellen är de som bokas upp allra snabbast, likaså är hotellrum med havsutsikt, egen Swim Out pool är något som är mycket populärt, vilket tyder på att många vill unna sig lite extra när man nu bokar sin semesterresa igen. Det är också något som märks tydligt i Vings resepanel. Drygt 5 av 10 svenskar uppger att de har sparat mer pengar än vanligt under Coronapandemin. Och när världen öppnar upp igen är det främst en resa man vill unna sig för sparpengarna, det svarar 62 procent av respondenterna. 

Vings första flyg för sommarsäsongen går till Gran Canaria.  Den 22 maj  år  sedan första flygen till Mallorca och den 23 maj inleds resorna till Rhodos följt av Kreta den 27 maj och Cypern den 31 maj. Övriga Medelhavsdestinationer öppnar upp successivt i början på juni. 



För att resa inom Europa kräver de allra flesta länder i dagsläget ett negativt Covid-19 test, oavsett om man haft Covid-19 eller är vaccinerad. Ving erbjuder därför alla resenärer som reser på en charterresa fram till och med 31 oktober subventionerade tester innan avresa. 

Den 29 april 2021, röstade EU-parlamentet igenom förslaget om ett gemensamt certifikat inom EU för att möjliggöra ökat rörlighet inom unionen. Ett slutgiltigt beslut ska meddelas den 26 juni där målet är att certifikatet sedan ska implementeras kort därefter. Ving välkomnar det nya certifikatet som i tillägg till företagets omfattande Safe Travel- program möjliggör för ett säkert och tryggt resande för alla resenärer i sommar.  

Av Agneta Nisbeth

Foto Ving 

Kommentarer