Kryssningar till Österlen med Viking Line i sommar

I sommar erbjuder Viking Line för första gången Österlenkryssningar från Stockholm och kryssningarna kombinerar de härliga sommardestinationerna Ystad och Visby.



Det är på grund av rådande danska pandemirestriktioner som rederiet Viking Line byter ut sin kryssning till Bornholm mot Österlen på två av sina sedan tidigare inplanerade Östersjökryssningar. De nya kryssningarna som kombinerar destinationerna Ystad och Visby avgår den 6 och 20 juni med biljettsläpp den 14 maj 2021.  Så nu kan alla som drömt om att åka ner till Skåne göra det med båt!




Viking Lines fartyg Viking Cinderella kryssar normalt dagligen mellan Stockholm och Mariehamn men under pandemin har fartyget endast kunnat trafikera periodvis och då med hälften av sin normala resenärskapacitet - detta givetvis för att garantera den sociala distanseringen. Samtidigt är intresset för att kryssa stort och många längtar efter lite avkoppling till havs. 

– Inför sommaren har vi planerat för flera spännande Östersjödestinationer såsom Höga Kusten och Gotland och bokningstrycket har varit högt med flera utsålda avgångar. På grund av Danmarks pandemirestriktioner väljer vi nu att styra om sommarens första två tilltänkta kryssningar till Bornholm, så att resenärerna i stället får upptäcka underbara Ystad och Österlen. Kryssningsupplägget är i övrigt likadant som tidigare, med en dag på Österlen och en dag på Gotland. I Ystad kan man upptäcka omgivningarna på egen hand, följa med på en smakresa på Karl Fredriks Österlen, eller ägna sig åt mysryslig spänning i Kurt Wallanders fotspår, säger Kenneth Gustavsson, försäljningsdirektör för Viking Line Skandinavien.  


Sommarens specialkryssningar till Österlen går från Stockholm via Mariehamn med en dag i Ystad och en dag i Visby. Kryssningarna avgår kl. 16.00 från Stadsgårdskajen i Stockholm den 6 juni och 20 juni. Prisexempel 2 198 kr/person inklusive hytt och tre middagar ombord. 

Redan inbokade resenärer till Bornholm i juni kontaktas direkt av Viking Line som erbjuder en likvärdig kryssning till Österlen och Visby, alternativt om- eller avbokning av resan. 

Av Agneta Nisbeth

Foto: Viking Line

Kommentarer