Nu har sommarsäsongen startat för TUI med ett flyg till Cypern

Nu i veckan gick TUIs första flyg för i år till medelhavet. Det blev en avgång till Cypern som är en av svenskarnas mest älskade semesteröar.



Östra medelhavet, med de grekiska öarna och Cypern är de mest populära destinationerna för svenskarna i sommar hos charterbolaget TUI. Allt fler längtar nu  efter att resa igen men det finns också mycket som är annorlunda mot hur det såg ut innan pandemin slog till. Resandet genomförs just nu med negativa PCR-test, men från slutet av juni förväntas resenärer även kunna resa med EUs nya vaccinintyg. Däremot kan länder som Grekland och Cypern komma att välkomna vaccinerade resenärer, utan att testas, tidigare än så. Efter mer än ett år med begränsat resande startar nu säsongen med resor till medelhavet. 




TUI sätter nu igång resandet för sommarsäsongen till ett flertal destinationer runt medelhavet såsom Grekland, Spanien och Cypern. Första flyget avgick till Cypern från Arlanda tidigare i veckan.

 – Vi är väldigt glada att kunna starta upp chartersäsongen inför sommaren. Både för våra kunders skull men också för alla våra medarbetare och vänner nere på destinationerna som är glada att åter kunna igen välkomna alla svenska turister. Äntligen reser vi, säger Adam Györki som är kommunikationsansvarig på TUI. 


Ett flertal länder välkomnar turister med antingen negativa PCR-test och framåt under sommaren även med vaccinationsintyg. TUI erbjuder också sina charterresenärer möjligheten till bokning av PCR-test till ett reducerat pris. 

- Vi  ser att våra kunder har börjat drömma om att resa igen.  Många har redan bokat en resa till Grekland eller Spanien i sommar, andra har redan säkrat upp en resa till exempelvis Thailand eller Zanzibar till den kommande vintern.  Vi tror att många tycker att det känns tryggare att boka en paketresa just nu efter det gånga året. Paketreselagen ger ett bra skydd, fortsätter Adam Györki.

TUI erbjuder även möjligheten att till en reseförsäkring som inkluderar ett pandemiskydd mot kostnad.  Här är sommarens första avgångar 10/5 Cypern 13/5 Kreta 15/5 Rhodos 15/5 Mallorca 19/5 Gran Canaria.

Av Agneta Nisbeth

Foto: TUI

Kommentarer