Nu vill Italien ha tillbaka sina turister

Det är nu många länder som vill ha tillbaka sina turister, Italien är naturligtvis ett av dem och snart kommer man kunna resa dit betydligt lättare.



Italien planerar nu att öppna sitt land för utländska turister och det från och med mitten av maj, meddelar premiärministern Mario Draghi. För att välkomnas utan restriktioner som karantän krävs följande: Att man har vaccinerats med ett av EU godkänt vaccin, tillfrisknat från smittan eller testats negativt inom 48 timmar före resan, uppger en källa inom turistministeriet. Men allt hänger givetvis på hur det går med både smittspridning och vaccinationer av den egna befolkningen, så man kanske inte ska ta ut glädjen i förskott.




Italien har under den senaste tiden av pandemin haft ett system med olika zoner där färgen avgör man kan och inte kan göra. Är området man ska besöka rött får man - enkelt uttryckt - i princip bara gå ut för att handla mat och medicin. Ni kan själva se på kartan här ovan, eller se originalet på en länk här

När jag inte på väg till Italien än på ett tag, även om jag längtar dit varje dag. men det är skönt att de börjar lätta lite på restriktionerna. Det ser verkligen bra ut för framtiden!

Text och foto: Agneta Nisbeth samt en skärmdump



Kommentarer