SJ lanserar ett nytt tågluffarkort för Sverige till sommaren

Det nya tågluffarkortet från SJ är tänkt att göra det enklare att semestra klimatsmart och upptäcka mer av Sverige i sommar. 


Det nya tågluffarkortet kommer att gälla för obegränsat resande under sju, femton eller trettio dagar och är giltigt under perioden 14 juni – 15 augusti. Den 31 maj släpps ett tågluffarkort som kan användas för resor på alla de sträckor inom Sverige där SJ och Tåg i Bergslagen trafikerar. Nytt för i år är att man kan välja tre olika alternativ för sin tågluff: 7, 15 eller 30 dagar. 

- Det här kortet har varit efterfrågat hos många resenärer och vi tror att intresset för att tågluffa kommer vara stort under många år framöver. Vi lanserar nu tre prisvärda kort för alla som är sugna på att få sig en rejäl dos av Sverige i sommar, säger Lava Mahmod, ansvarig för tågluffarkortet på SJ. 

Med detta blir stora delar av Sverige, från Umeå i norr till Malmö i söder, mer tillgängligt för alla som vill ut att åka tåg. Korten är billigare jämfört med att köpa enkelbiljetter och studenter och pensionärer reser billigast av alla. 

Fakta om tågluffarkortet:

Kortet är personligt och gäller för resor i 2 kl på dagtåg samt i 2 kl sittplats på nattågen. '

SJs Tågluffarkort Sverige kan köpas på sj.se i SJs app under fliken Pendlarbiljetter, hos SJ Lounge, SJ Kundservice samt SJs återförsäljare. 

Pris från 1145:- 

Alla linjer inom Sverige 

Köp av tågluffarkortet ger dubbla SJ Prio poäng. 

Öppen reseperiod 14/6 - 15/8 

Dagtåg 2 kl 

Nattåg 2 kl sitt- och liggplats 20% rabatt i bistron samt på förbeställd mat 

Platsreservation ingår där möjligt 

Förköp kortet 15 dagar innan första resedag 

Scandic ger 15 - 20% rabatt på hotell till de som köper tågluffarkortet och är SJ Prio medlemmar. 


Av Agneta Nisbeth

Foto: SJ 

Kommentarer